HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


FRISS HÍREK


baratikorAz első találkozón harmincan gyűltünk össze. Volt, aki most járt itt először, de a legtöbben valójában már „munka-társaink”, hiszen aktívan kiveszik a részüket a programokkal kapcsolatos munkából vagy épp tanácsaikkal segítenek.

A találkozó egy gyors körrel kezdődött: bár jellemzően látásból mindenki ismerte a másikat, egy pár mondatos bemutatkozás hasznosnak bizonyult.
Ezt követően egy ideig leginkább mi (Zsuzsa, Zsuzsi, Gergő) vettük magunkhoz a szót. Részletesen elmondtuk a baráti kör életre hívásának okát valamint azt, mi hogyan is gondolkodunk róla. (Erről bővebben egy előző cikkünkben olvashatsz.) Összefoglaltuk az elmúlt 2 hónap eseményeit, kiemelve a jelenlevők részéről (is) érkezett rengeteg közreműködést. Bemutattuk az állandósult programjainkat és a nemsokára beindítandó progamokat (masszázs, felnőtt játszóház, olvasó- és filmklub). Beszéltünk terveinkről, és arról is, hogy a jelenlevők még milyen további módokon vehetnek részt a KÖZépPONT tevékenységeibe. (Például egy listára feliratkozva megjelölhetik, hogy milyen tevékenységekben, illetve ezekre formálódó csoportokban vennének részt, vagy segíthetnek programjaink népszerűsítésében.) Elmondtuk, hogy egy kedves barátunk ötlete nyomán csekkeket nyomtattunk, így ha bárki támogatni szeretné a KÖZépPONT munkáját, ekkor ezt nemcsak személyesen vagy átutalással teheti meg, hanem sárga csekken keresztül is. Segítséget kértünk az SZJA 1 %-os felajánlás népszerűsítésében is.

 
Innen már újra mindenki bekapcsolódott a beszélgetésbe. Visszajelzéseket és építő kritikát kértünk és kaptunk, továbbá olyan ötleteket, amelyek megvalósításába az ötletgazda aktívan bekapcsolódik.
 
Eztán „ülést bontottunk”, és „minőségellenőrzést” tartottunk a konyhában a rengeteg hozott finomság (sütemény, saláta, kompót…) körében. Ez annyira jól sikerült, hogy minden elfogyott, egy kis borral egyetemben. Sokáig maradtunk, sokat beszélgettünk. Többen az új ötleteket vitatták meg, sőt voltak, akiknél az egyiktervezett programunkban (felnőtt játszóház) együtt-működés is elindult. Formálódik a Baráti Kör!!!

 

Az első találkozó meghívóját itt olvashatjátok:

"Szeretettel várunk mindenkit ezen a találkozón január 12-án, szombaton 15 órától, aki úgy érzi, hogy számára fontos a KÖZépPONT és az a szellemiség, amit e hely képvisel.
Hogy mit tervezünk erre a napra?
Jó hangulatot, terveink megosztását és átbeszélését, bemutatkozásokat, beszélgetéseket, találkozásokat, együttlétet, és persze, ami alakul. Mindezt pedig finom sütik és egy kis bor elfogyasztása közben."