HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


HÍREK


A KÖZépPONT Szellemi Tér első rendkívüli összeállítása
2020. március 23.

Sziasztok!

Ahogy megígértük, újra jelentkezünk. 

Arra jutottunk, hogy a mostani helyzetben mi azzal tudunk segíteni, ha összetartjuk valamilyen formában azt a közösséget, ami már kialakult a KÖZépPONT körül. Ennek azt a módját választottuk, hogy egyrészt személyesen is kapcsolatot tartunk, akivel csak tudunk, másrészt tovább víve a hely szellemiségét folytatjuk a munkát. Tehát maradunk a szerves-organikus alakulásnál és a személyes hangvételnél.

Így aztán olyan anyagokat fogunk itt megosztani, amit a hozzánk járók tesznek bele a közösbe, illetve olyan felhívásokat hozunk létre, amik segítik a közösség érzést, a félelmek feloldását, a kapcsolatok megerősítését és a közös élményeket, a hasznos időtöltést.
Olyanok hangját, anyag válogatásait fogjátok itt megtalálni, akiket ismertek, akik ide járnak, tartják nálunk a programokat. (Mindez nem zárja ki azt, hogy mások is csatlakozzanak.)

Ezen dolgok segítésére létrehoztunk egy hangcsatornát is, ahol megtaláljátok majd a hangzóanyagokat, illetve a honlapunkról is elérhető lesznek az anyagok. (A dolgok alakulóban vannak, úgyhogy megeshet, hogy amit ma eltervezünk, az holnap-holnapután máshogy alakul.)

Mese

Az első, amit a figyelmetekbe ajánlunk, egy mese. A címe: A Möndölecskék. Elmondja Szalai Annamária (Anna).

(A képen látható mézeskalácsot Szmeló Judit (Judó) készítette.)

 

Virágkészítés gyerekekkel 

Kovács Annamária (Panni) kézműves útmutatásai közül most egy egyszerűen elkészíthető virágot ajánlunk a kis gyermekes anyukák figyelmébe. (A további ötleteket a Napvirág Kézműves Műhely FB-oldalon követhetitek rendszeresen figyelemmel.)

Vers

A harmadik dolgot Lukách Krisztina ajánlotta a figyelmükbe (lehet, hogy néhány már láttátok is.) Ez egy olyan vers, ami nem annyira ismert, de nekünk úgy a tartalma, mint az előadás maga nagyon a szívünkhöz szólt.

A vers címe: Tornyot raktam, írta Horváth István, elmondja Mucha Oszkár.

 

Felhívás

Negyedjére pedig jöjjön egy újabb felhívás. …

Felhívás! 
Sokunk él olyan lakásban, ahol nincs kert, sőt olyanok is sokan vannak, akiknek még erkélyük sincs. Ugyanakkor itt a tavasz (bár most épp nem ezt tapasztaljuk! :) ). Arra gondoltunk azon barátaink, ismerőseink, akiknek megadatott ebben a jelen helyzetben az az áldás, hogy kertjükben figyelhetik a növények új életre kelését, a rügyek kipattanását a virágba borulást (vagy akár a mostani télies napok fényeit, színeit) megoszthatnák ezt az élményt velünk, emeletes házak lakóival is.
Tehát! Várjuk a fényképeket, akár napi fotó sorozatokat 1-1 hét képeiből, amelyeket a természet kibontakozásáról küldtök nekünk! Ezekből majd készítünk valamilyen összeállítást is, amit megosztunk honlapunkon, illetve fb.oldalunkon.
(email cím, ahova várjuk a képeket: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

És ha már fölhívással zártuk a mai a sort, akkor had emlékeztessünk benneteket előző felhívásunkra is a POZITÍV történetekről, amely folyamatosan él.

Napokon belül újra jelentkezünk! Addig is várjuk visszajelzéseiteket és a felhívásokra beküldendő szövegeket, képeket!
Sziasztok, szép napokat!
Figyeljünk egymásra!