HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


HÍREK


KÖZépPONT Szellemi Tér 
2020. március 26.

Sziasztok!

Ismét jelentkezünk, immár harmadik összeállításunkkal.

A hozzánk járó és nálunk programot tartók közül sokan küldtetek különböző anyagokat. Nagyon köszönjük! Ezekből készítünk most is egy válogatást számotokra. Úgy tűnik, egy-két programunkat tudjuk folytatni valamilyen formában az interneten keresztül. És van egy-két téma, amiből sorozat indul. Aztán majd meglátjuk, mivé alakul a mi kis Karantén híradónk. Igen, most épp ezt a címet találtuk a terveink szerint hétfőn és csütörtökönként jelentkező kis magazinunknak. Aztán majd ez is kiforrja magát!

Mese

Újabb mesét ajánlunk a figyelmetekbe, Szalai Annamária (Anna) tolmácsolásában. Címe: A vidám varga.

(A képen látható mézeskalácsot Szmeló Judit (Judó) készítette.)

Kötő-jel

Mint azt sokan tudjátok, Szabadfalvi Évával elindítottunk egy klubot Alzheimer-kórral es és memóriazavarral küzdő emberek és hozzátartozóik számára. Éva dietetikus szakember. Így aztán, amíg személyesen nem tudunk segíteni, addig is különböző anyagokat oszt majd meg velünk. Ezek azonban nem csak a klub célközönsége számára, hanem mindannyiunknak hasznosítható tanácsok lesznek.

A cikk ide kattintva érhető el.

Pólófonal és szövés

Kovács Annamária (Panni) kézműves útmutatásai közül először pólófonal készítést ajánlunk a felnőttek figyelmébe, majd ha azzal elkészült valaki, akkor kipróbálhatja magát akár a szövőkereten szövésben is.

(A további ötleteket a Napvirág Kézműves Műhely FB-oldalon követhetitek rendszeresen figyelemmel.)

Ötlet

Felszabadult időnk lehetőséget ad a kapcsolattartásra, olyan ismerőseink, barátaink megkeresésére is, akikkel talán már régóta nem beszéltünk. De működő kapcsolatainkat is át kell alakítanunk. Erre egy lehetőség a videós találkozás. Létrehozhatunk 2, 3, 4 fős, de akár nagyobb csoportokat is, akikkel egy adott időpontban "találkozhatunk" így egy kávéra, teára vagy egy jó pohár borra.

Amire ugyanakkor érdemes figyelni, hogy ebben is tartsunk mértéket. A mostani élethelyzet képes létre hozni azt, hogy időnk nagy részét gépeink előtt töltsük. Ne váljunk függővé!

Mozogjunk, jógázzunk, mélyedjünk el, meditáljunk, olvassunk, alkossunk, főzzünk egészségesen! 
Tegyünk valami olyat, ami másnak jó!


Végezetül hadd emlékeztessünk benneteket előző két felhívásunkra is:

  1. a POZITÍV történetekről
  2. képek a kertből

Várhatóan hétfőn jelentkezünk újra! Addig is várjuk visszajelzéseiteket és a felhívásokra beküldendő szövegeket, képeket!


Sziasztok, szép napokat!
Figyeljünk egymásra!