HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


HÍREK


A jó tanácskozás, az élet értelme és a II. világháború...

November 30-án, kedden 18 órától a KÖZépPONT-​ban kerül sor az Ezüst Sirály Közéleti Műhely következő Klubestjére.

Ezeken az esteken az Ezüst Sirály által képviselt irányok kapnak teret, elsősorban beszélgetések, eszmecserék formájában. A hagyomány ereje, azaz a magyar történelem közelebbi és távolabbi kérdései sűrűn lesznek terítéken, de az eszmék világa és a közélet tere is bármikor napirendre kerülhet.

A mostani est elején röviden a jó tanácskozás mibenléte kerülne terítékre, azaz hogy mitől mehet jó vagy rossz irányba egy közéleti beszélgetés. Továbbra is napirenden van az élet értelmének a kérdése, elsősorban abból a szempontból, hogy milyen hatása vannak a róla vallott nézeteinknek a közéletre és akár a hatalmi viszonyok alakulására. De szóba kerülhet a II. világháború ügye is, ily módon belecsapva a január közepére tervezett megemlékezés előkészítésébe. De ezek mellett, továbbra is áll, hogy bárki hozhat más témát, kérdést, ötletet…

Az est anyagi része becsületkasszás módon működik. (Egy 500 és 1000 forint közötti összeg tökéletesen elégséges hozzájárulás, de már 200 forintért is köszönet jár. Ha pedig valaki többet szeretné támogatni az Ezüst Sirályt, úgy felé az a kérés tolmácsolható, hogy 2000 forint fölé ne lépjen, ezzel biztosítva az egyenrangúságon alapuló, elvárásoktól és megfelelni akarásoktól mentes működést.)