HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


HÍREK


Eltelt a 2021-es év, és sokkal több mindent szerettem volna elmesélni az Adománybolt életéből, és annál is több tárgyat bemutatni… Az új év indítására (és némileg pótlásként) egy kedves kis történetet hoztam még tavalyról, fogadjátok szeretettel:

Nyáron nagy, virágzó leanderek és egyéb növények teszik üdébbé a KÖZépPONT bejáratát. Sajnos előfordul, hogy a kutyák "lábemeléssel tisztelik" meg ezeket, aminek mi érthető okokból nem örülünk. 

Egy szép napsütéses délelőttön a könyves részt rendezgettem, mikor arra lettem figyelmes, hogy egy agár áll meg a leandernél. Nem kevés szigorral az arcomon gyorsan odaléptem,  hogy megakadályozzam az újabb kellemetlen esetet. De nem szólaltam meg, mert valami meghatározhatatlanul furcsa volt - talán hogy a kutya nem a szokásos "testhelyzetet" vette fel. A gazdi majdnem hogy mentegetőzve mondta el, hogy kedvence nem a dolgát végzi, hanem van egy furcsa szokása: odabújik a növényekhez. És valóban, az agár az oldalával odasimult a leander leveleihez, mintegy fél percig mozdulatlanul állt, majd megrázkódott és elindult.

Ezt a kis finom kisugárzású lényt azóta többször is láttam így összebújni a leanderünkkel, és biztos vagyok benne, hogy az ettől még szebben virágozott…

Mindenkinek  tartalmas és örömökben gazdag új évet kívánunk! 

Sch. Zsuzsa