HOGY MI IS A KÖZépPONT?
honlap nyitokepek 2019marc
Röviden: Önfenntartó szellemi, közösségi tér, alkotóműhely és adománybolt.
És kicsit hosszabban:
Egy tér, amely több dolognak is teret ad, több dolgot fog össze és kapcsol egy középpontba: 
- Elsősorban képvisel egy szellemiséget, mely természetesen közös szellemi munkában is megnyilvánul. Ezért e hely egyfajta szellemi műhely, vagyis: SZELLEMI TÉR.
Bővebben


HÍREK


Előadás és beszélgetés a nyolc évtizeddel ezelőtti világégésnek a jelenben is érvényes tanulságairól. Időpont: január 15. szombat, 16 óra.
Hetvenhét esztendővel ezelőtt, 1945 januárjában még javában zajlottak a hadműveletek Magyarországon. Az országnak két kormánya volt, az egyik a nyugati megyékben működött, szövetségben a hitleri Németországgal, a másik a keleti részeket igazgatta, a sztálini Szovjetunió oldalán állva. A főváros ostroma már az előző év végén megkezdődött és csak február közepén ért véget. A háborús veszteség, akár emberéletekben, akár anyagi kárban, akár lelki szenvedésben, olyan mértékű volt, amelyet évszázadok óta nem élhetett át az ország.


Hogyan él bennünk ma, bő háromnegyed évszázad múltán e vészterhes idők emléke? Vajon megemésztettük-​e már az utolsó nagy világégés tapasztalatait és következményeit? Milyen tanulságok épültek belénk a háborús élmények nyomán? Mik azok a rossz lelki rögzültségek, amelyeket még ma is magunkkal cipelünk, e terhes örökség részeként?

Az est anyagi része becsületkasszás módon működik. (Egy 500 és 1000 forint közötti összeg tökéletesen elégséges hozzájárulás, de már 200 forintért is köszönet jár. Ha pedig valaki többet szeretné támogatni az Ezüst Sirályt, úgy felé az a kérés tolmácsolható, hogy 2000 forint fölé ne lépjen, ezzel biztosítva az egyenrangúságon alapuló, elvárásoktól és megfelelni akarásoktól mentes működést.)