AZ ADOMÁNYBOLT CÉLJA
„HA ADSZ, HA VESZEL – TÁMOGATSZ!”
A boltba behozott tárgyaiddal és vásárlásoddal támogatsz:
- Elsősorban támogatod a KÖZépPONT tevékenységét és működtetését – a befolyó összegek segítik a fenntartást, a kezdeményezések és a programok működését.
Bővebben
 
MILYEN ADOMÁNYOKAT VÁRUNK?
Az adománybolt céljaival összhangban kizárólag jó minőségű, tiszta és olyan ruhát, tárgyakat fogadunk, amitől nem azért válsz meg, mert lyukas, agyonhasznált, foltos, kinyúlt, elszíneződött, nem működik, törött, vagy szakadt, hanem azért, mert úgy gondolod, hogy ... 
Bővebben
ÁRAINK
Általában 500 Ft-ért adjuk a tárgyakat. Ezeken nem találsz jelzést. De vannak 100 és 300 Ft-os tételek is. Néhány hozzánk beérkező tárgy azonban nagyobb értéket képvisel. Ezek árát mindig külön jelöljük és esetenként az interneten is meghirdetjük őket!
Bővebben

ÉLET AZ ADOMÁNYBOLTBAN


orzesaltKiemelten fontosnak tartjuk értékeink megőrzését, ápolását. Egy kedves muzeológus-régész barátunk (Szabó Béla István - szbi) felajánlotta, mint e terület ismerője és tudója, hogy egy négy részes sorozat keretében segít e téma körüljárásában. Minden találkozó egy rövid előadással kezdődik, majd ezt követően lehet kérdezni, beszélgetni. A sorozatról bővebben itt olvashattok.

Welovebudapestk

 

 

 

 

A We love Budapest programajánló oldal angol nyelvű változatában is ajánlanak minket! Köszönjük Gretchen Kesslernek, a kedves újságíró lánynak a cikket

DSCN7920Új állapotú pelenkázótáska, pelenkázóbetéttel.

DSCN7873k

Elektromos lábmelegítő a téli estékre!

DSCN7530kEgy különleges gyűrű az ékszerek közül (500 Ft). 

03Megújulva várunk szeretettel mindenkit! 
Az átrendezés elsődleges célja volt, hogy kialakítsunk nyugalmas, békét sugárzó, kikapcsolást segítő tereket. Ezért hoztuk létre a könyves leülős, elbújós, olvasós sarkot és a hátsó részben a beszélgetős, elvonulós részt is.

DSCN6556

Nemrégiben egy tálcányi aloé verát kaptunk. Az aloé levelének nedve égési sérüléseket gyógyit, és üdítő is készül belőle. Szereti a napot, kevés vizet igényel, nyáron az erkélyre is kitehető. A kis növények ára 300 Ft/cserép.

DSCN7516kKarórák, 500 Ft/db. (Legtöbbje elkelt.)

DSCN7495k

A hagyomány szerint Szent Mihály napján hajtják be az állatokat a legelőkről. Hát, hozzánk is ez idő tájban érkeztek meg a tehenek. A "csorda" egyben vagy külön-külön is vihető (500 Ft/db) A vajtartók elkeltek!

DSCN7177Szintén hihetetlen egymás utánisággal érkezett hozzánk ez a sisak és a két zajvédő. Teljesen újak! 500 Ft darabja. (A sisak és a sárga zajvédő elkelt.)

Copperfield

Az adománybolt egyik szépsége, hogy sok régi tárgy megfordul itt, amelyeknek mindnek megvan a maga története. Néha a történetek egy töredéke feltárul előttünk, ahogy a következő könyv esetében is történt:

DSCN7069k

Nagyon szeretjük az újrahasznosított tárgyakat, főleg, ha az újrahasznosítás kreatívan történt! Ez a hajcsatt is egy ilyen darab. Igaz, "ő" már elkelt, de mindig van néhány hasonló holmi a boltban!

DSCN7093Ugyan milyen esélye van annak, hogy 24 órán belül két morzsaporszívót is kapunk, holott eddig csupán egyszer, másfél éve került hozzánk egy? Íme, egy szuper Philips (4000 Ft-ért megvásárolható nálunk!). ELKELT!

 
oszi
Kérjük, augusztus 15-től őszi ruhákat hozzatok, nyári ruhákat utána már nem veszünk át! Köszönjük!
 
 

Csakrazászlók - függőleges és vízszintes elrendezésben.csakra

Egy kis Lilliput a boltban, avagy néhány centis (2-5 cm) csészék és kupák. (Van még néhány!)

apro1apro2

teas1Külön hálásak vagyunk, ha szép tárgyakat hoztok be a boltba. Itt van például ez a két teáskanna. Formásak, letisztultak...  (elkeltek).teas2

 

 

 

 

(A fehér kanna ára 800 Ft, a fekete 5000 Ft)

sarkanyka1sarkanyka2

Sárkányka ("aki" 1m hosszú) néhány napja került hozzánk. Egy család kedvence volt sokáig, és reméljük, nemsokára ugyanilyen szerető gazdára lel.

 
  1. DSCN5137kKonyha és háztartás "részlegünk" 2019. első felében. Vázák, poharak, tányérok, porcelánok, evőeszközök, lábasok, szakácskönyvek, vasaló, daráló... pirosak, kékek, zöldek, lilák...  

Itt a jó idő, kissé megújítottuk a teret! Szellősebb lett, színesebb, és kikerültek a tavaszi ruhák is. Gyertek, nézzétek meg élőben is!

A közel(?)múlt emlékei

mult

IMG 6975Új állapotú, különböző sítlusú nagyon szép esküvői ruhákat és hajdíszeket kaptunk egy kedves hölgytől. A ruhaméretek M és XXL között változnak. Köszönjük Panninak és Zsuzsinak a modellkedést! A galériában (a bővebben után) további képeket is találtok. 

hajszarito

Elegáns.... sosem gondoltuk volna, hogy egy hajszárító jelzője lehet ez a szó. Art deco stílusú hajszárító valahonnan az idők homályából. És még mindig működik.

Fonalat is lehet kapni nálunk - igaz, általában nem a földön tároljuk őket. Ez a kép egy alkotási folyamat közben véletlenül leejtett gombolyagokból keletkezett.

 gombolyagok 

Őt egy kedves belátogató hozta magával, csupán vendégségben járt nálunk: flamingóesernyő... esernyőflamingó...

flamingo

Legalábbis ez a nadrág erről tanúskodik.... avagy "western" Budán.

nadrag

És a western folytatódik: Volt egyszer egy... sombrero.

sombrero

 

Az idealizált élet képei egy könyvben: "A tejesember 10-kor érkezik." és "Hatkor apa hazajön."10kor

6kor