Ezen az oldalon olyan tárgyakat mutatunk be, amelyek sokszor extra vidámságot hoztak egyébként sem szürke hétköznapjainkba, esetleg valamilyen egybeesés folytán érdekes "együttállásban" bukkantak fel. Van olyan is, amely a közelmúlt történelmét idézi fel, és talán kicsit el is gondolkodtat. Jó böngészést kívánunk!

Egy kedves ismerősünk (vásárlónk, adományozónk, beszélgetőpartnerünk) írását szeretnénk most közzétenni. Igaz, hogy a történet nem az adományboltunkhoz kapcsolódik, de - korábbi cikkünkhöz hasonlóan - arról mesél, hogy a tárgyak (és a tárgyak továbbadása) hidat építenek emberek közt térben és időben. Fogadjátok szeretettel Turnovszky Éva sorait.

(A kép illusztráció.)

Adományboltunkban jó néhány olyan tárgy megfordult már, amelyről mindenki, aki ránézett, a kezébe vette, egybehangzóan állította, hogy - akárki is alkotta -, egy jól sikerült dolgot hozott létre. 
Erre "rímel" egy nemrégiben napvilágot látott történet egy 2300 éves dísztelen cserépedényről...

A KÖZépPONT adományboltjában örömmel fogadunk be olyan tárgyakat, melyek múltunk tanúi. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a dolgok - legyen szó akár hétköznapi, akár kevésbé szokványos darabokról - tovább éljenek, megfelelő helyre kerüljenek. Nemrégiben egy fiatalember - könyvadományai mellett állva - kétkedéssel kérdezte meg, hogy itt hagyhatja-e a kezében tartott (és a képen látható) fémlemezt.

Ez a vidám kis úszó hölgy a nyár végén érkezett hozzánk, és megihletett...
Adj rá hangot! A nagyításhoz indítsd el a videót, majd kattints a kis négyzetre a jobb sarokban.

Adj rá hangot! A nagyításhoz indítsd el a videót, majd kattints a kis négyzetre a jobb sarokban.

 

Egy régi doboz csodákat rejthet. A finom részletek, az anyagok összhangja, a formák játéka, a felfeslések... mintha egy néhány száz évvel ezelőtti festmény kelne életre általa.
Kapcsold be a hangot hozzá! Nagyobb nézethez indítsd el a videót, majd kattints a jobb alsó sarokban lévő kis négyzetre.

Ezek a macik és társaik várnak Rátok, ha belátogattok hozzánk. Áruk 500 és 1000 Ft.

harckKi tudja, hogy házibarkács vagy sem, de minden esetre egyedi darab, amely nem jön szembe minden utcasarkon. Még szerencse, mert jól meg is ijednénk tőle, hiszen leginkább harckocsinak néz ki. Közben pont az ellenkezője: ez a kis eszköz életünk meghosszabbítására törekszik. Tegyük a szívünkre a kezünket: ki ne szeretne otthonra egy ilyet? (Elkelt)

hajcs2Maradék ceruzavégekből hajcsat (elkelt). 

 

hajszaritoHajszárító, valószínűsíthetően a 70-es évekből. A lelke talán inkább versenyautóként szeretett volna megszületni, de mégis egy hajszárító testében kell leélnie (szép hosszú) életét. Még ma is működik, ami nem csoda, hiszen a száguldás (lenne) a lételeme! 

 

Kistáska és Horgoltka egy időre fészket raktak nálunk. (elkeltek)baglyos

DSCN7667kMost, farsang idején, egy néhány hónappal ezelőtti történet jutott eszembe.

Egy nagyon kedves hölgy jött be az adományboltba, és érdeklődött, hogy elfogadunk-e egy jelmezt. Nyár volt - ebben az évszakban ez kissé meghökkentő kérdés volt.

d2kNemrégiben két értékes kék-fehér delfti porcelán - egy mosdókancsó és egy szappantartó - "csatlakozott" adományboltunkból egy hasonló mosdótálhoz egy kedves vásárlónk otthonában. Erről az együttesről fényképet is kaptunk, köszönjük!

DSCN7945Egy zsebben hordozható olvasólámpa (elkelt).

DSCN7845Nincs mit hozzáfűzni... Szép napot mindenkinek! 

moreschiEme lábbeli pedig az olasz ipar terméke, a maga nemében igazán remek darab! És boldog gazdára talált!

 cipoEz a cipő ma már ipari emlék", hiszen az 1884-ben alapított cipőgyár már nem működik. Szép darab volt valaha, minőségi termék.

rozsa

 

 

 

 

 

Részlet egy tárgyból, amely már legalább 50 éve rejtélyes módon gyakorlatilag változatlan formában születik újjá - ez a virágos műanyag úszósapka. Még mindig gyártják!

kesztyuEgy igazán édes kesztyű, őszi hangulattal - a gesztenyét Termésjátékok készítéséhez szedtük.