IMG 4659

Maga a hely, amit létrehívtunk, szimbolizálja a filozófiánkat: Bármiből lehet bármi, mindent meg lehet oldani, csak kreativitás, türelem és együttműködés kérdése az egész!  Az alkotóműhely egy olyan része a tevékenységeinknek, ami a mindennapjainkban és programjainkban is fontos szerepet tölt be. Gyakorlatilag folyamatosan alkotunk, kreatívkodunk, és erre szeretnénk bíztatni mindenkit. Arra, hogy próbálja ki magát, a benne szunnyadó tehetséget, lehetőséget. De az alkotóműhely nem csak a kézzel fogható dolgokról szól. Segíti akár saját, vagy mások által kitalált jó ügyek, jó kezdeményezések, ötletek szolgálatát, élővé tételét, megvalósítását is.

nyuszik2

Új sorozatunkban kéthetente csütörtök délutánonként használt anyagokból készítünk édes figurákat és szépséges új használati tárgyakat, az épp aktuális ünnephez, évszakhoz kapcsolódóan. A foglalkozásokat Kovács Annamária (Panni) vezeti. Gyertek! Az időpontokról és a sorozatról bővebben itt olvashatsz

IMG 7751a minHogy ez mit jelent? Egyszerűen összejövünk, és alkotuk. Az alábbi képgalériákban mutatjuk, amik készültek: (Érdemes visszatérni ehhez a cikkhez, mert az egyes alkalmak után feltöltjük az alkotásokat!)

Egy nap betért hozzánk egy idősebb hölgy (Klári néni). Azt kérdezte tőlünk, hogy tudunk-e adni neki fonalakat, mert számára az az ajándék az életében, ha valakinek tud kötni sapkákat. Természetesen azonnal igent mondtunk a dologra. Azóta szinte minden héten csodás sapkákat kapunk tőle. Többet el is ajándékozunk vidéki rászoruló gyermekeknek, illetve más olyan helyre is juttatunk belőlük folyamatosan, ahol erre szükség van.
Tartozik ehhez a szép történethez egy másik nagyon kedves, szívet melengető eset is. Valahol erről már írtunk, de itt is szeretnénk megemlíteni.

an1142018. szeptember 30-án, a kiállítás második napján alkotónapot tartottuk, ahol a képekből merítettünk ihletet, illetve felhasználtuk a kiállítás tervezésekor nyomtatott próbafotókat is.

IMG 5553Július 15-én, vasárnap egy kisebb csapattal felsétáltunk az Árpád kilátó alatt meghúzódó sütögetős, pihenős, focipályás rétre, hogy együtt játszunk, alkossunk a természetben a természettel.

Az ünnepi hangolódás részeként kézűves foglalkozásokat tartottunk. Az alkotói folyamatokról és a hangulatról képeket itt találsz.

csomagocskakAlig vettük birtokba 2017 novemberében a KÖZépPONTnak otthont adó helyiséget, nemsokára beköszöntött az adventi időszak. Ez alkalomból szerettük volna meglepni a környéken lakókat, így az advent négy hetében minden reggel és este kis zsákocskákat akasztottunk fel a kirakatok rácsaira, amelyeket magukkal vihettek az arra járók.

csomagidoseknek2Régebb óta bejár hozzánk egy nagyon kedves, mára már barátunkká vált hölgy. Ő a tőlünk nem messze működő idősek napközi otthonában kijáró gondozónő. A vele folytatott beszélgetés kapcsán az derült ki számunkra, hogy elég sok idős ember él itt a közvetlen környezetünkben, akinek nincs rokona, ismerőse, nincs senkije, akivel a karácsonyt tölthetné, így ajándékot sem kap senkitől.

babakeszites4k

Egy barátnőnknek - mikor látta, hogy kállói gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékok kapcsán mennyi babára lenne szükség -  támadt egy ötlete. Fel is ajánlotta, hogy varrjunk hát babákat. Az ötletet tett is követte.