Úgy véljük, lassan oda jutunk, hogy a tárgyak uralnak minket, és nem mi a tárgyakat. Irdatlan mennyiségű dolgot vásárolunk, és roppant hamar jó részüket feleslegesnek vagy már nem használhatónak, időszerűtlennek tekintjük. Sok tárgy, ruha úgymond kimegy a divatból, ezért aztán vagy - jobb esetben - továbbadjuk, vagy kidobjuk. (Az adományozás kapcsán felmerülő kérdésekről több helyen is írtunk már.) Szerintünk elsősorban az lenne a fontos, hogy mindannyian átgondoljuk, mi az, ami valóban szükséges és hosszútávon is hasznos számunkra. Ha azonban már meglévő tárgyainkat mégis feleslegesnek ítéljük, némi kreativitással újabb funkciót is adhatunk neki.   

DSCN7002k

 

 

 

 

 

 

 

Az Ebből-abból valami kreatív kézműves foglalkozás keretében készítettünk Pannival ilyen virágokat. Ugye milyen szép csatként hordva is?

Pannival most pólófonalból szőttünk - a délután folyamán igazán jó nagy társaság jött össze! A képek magukért beszélnek. Sőt, most férfiemberek is bekapcsolódtak, és egészen ötletes megoldásokkal álltak elő. Szó esett régi emlékekről is, amikor még a házi szőnyegszövés elterjedt volt. (Nagyításhoz kattints a képre!)

 

Megjöttek a gólyák! Befőttesüvegek fedeléből készítette őket Panni.

golyak

Gyerekzoknikból csodás zokninyulakat készítettünk Pannival, ráhangolódva a közelgő húsvétra. Néhány hangulatkép a délutánról, és a nyuszikról: 

 

A karkötőből mécses lett. 

karkotomecses

Függönyből királylányruha, tányérból pedig festett születésnapi ajándék lett!

ujra1

 ujra2

Bár törekszünk arra, hogy csak jó minőségű, használható ruhákat vegyünk át, előfordul, hogy egyes darabokat mégsem ítéljünk kitehetőnek. Ezeket - ha lehetséges - újrahasznosítjuk. Például pólófonalat készítünk, amit szövéshez és egyéb alkotásokhoz használunk, esetleg szatyor készül belőlük. 

Feltöltés alatt!