2020. október 15-én a Napvirág Kézműves Műhely keretében kendőket festettünk. 

Időpont: Október 17. szombat, 11.00-16.00
Szeretettel várunk mindenkit egy kis alkotásra, megidézve az '50-es évek hangulatát.
Ha van bármilyen ehhez az időszakhoz kapcsolódó inspirációt adó, vagy akár felhasználható fotód, újságod, vagy bármilyen tárgy-, eszköz-, hang-, illetve képanyagod, kérjük, hozd magaddal! 

Levendulazsákocskák készültek nemrégiben Kovács Annamária (Panni) segítségével. Néhány darab a kicsik és nagyok alkotásaiból (Nagyításhoz kattints a képre!): 

2020. szeptember elejéig volt látható mini kiállításunk, melyen azt azt megelőző időszakban készült agyag-alkotásokat - kicsiktől és nagyoktól - mutattuk be. 

 

Július közepén elindítottuk az Agyag napokat, ahol mindenki szabadon alkotott, a kicsiktől a nagyokig. Néhány kép a belefeledkezett alkotókról és műveikről, a teljesség igénye nélkül (kattints a képre a nagyításhoz):

Június második felében FONAL NAPOKat tartottunk a KÖZépPONT Alkotóműhelyében. Lehetett szőni, horgolni, kötni, körmöcskézni, babát készíteni stb. Néhány hangulatkép az együtt alkotásról (kattints a képre a nagyításhoz):

Az első három adventi vasárnapon a zene, meseolvasás, kiállítás mellett kézműveskedtünk is. Manók, gyöngy mécsestartók és nemez fülbevalók készültek, a hangulatról és az alkotás folyamatáról a képek beszéljenek (nagyításhoz kattints a képre): 

napvirag11Az Ebből-abból valami programunk átalakult. Kovács Annamária, Panni, aki e programunkat vezette, idén nyáron (2019.) létrehozta a Napvirág Kézműves Műhelyt. Októbertől már nálunk is e néven vendégeskedik. Havonta egyszer csütörtökön gyerekekkel, egyszer pedig szerdán felnőttekkel természetben található és használt anyagokból készítünk édes figurákat és szépséges új használati tárgyakat. Az alapanyagokat mi biztosítjuk. Az időpontokról és a sorozatról bővebben itt olvashatsz.

nyuszik2

Sorozatunkban kéthetente csütörtök délutánonként használt anyagokból készítünk édes figurákat és szépséges új használati tárgyakat, az épp aktuális ünnephez, évszakhoz kapcsolódóan. A foglalkozásokat Kovács Annamária (Panni) vezeti. Gyertek! Az időpontokról és a sorozatról bővebben itt olvashatsz

IMG 7751a minHogy ez mit jelent? Egyszerűen összejövünk, és alkotuk. Az alábbi képgalériákban mutatjuk, amik készültek: (Érdemes visszatérni ehhez a cikkhez, mert az egyes alkalmak után feltöltjük az alkotásokat!)

Egy nap betért hozzánk egy idősebb hölgy (Klári néni). Azt kérdezte tőlünk, hogy tudunk-e adni neki fonalakat, mert számára az az ajándék az életében, ha valakinek tud kötni sapkákat. Természetesen azonnal igent mondtunk a dologra. Azóta szinte minden héten csodás sapkákat kapunk tőle. Többet el is ajándékozunk vidéki rászoruló gyermekeknek, illetve más olyan helyre is juttatunk belőlük folyamatosan, ahol erre szükség van.
Tartozik ehhez a szép történethez egy másik nagyon kedves, szívet melengető eset is. Valahol erről már írtunk, de itt is szeretnénk megemlíteni.

an1142018. szeptember 30-án, a kiállítás második napján alkotónapot tartottuk, ahol a képekből merítettünk ihletet, illetve felhasználtuk a kiállítás tervezésekor nyomtatott próbafotókat is.

IMG 5553Július 15-én, vasárnap egy kisebb csapattal felsétáltunk az Árpád kilátó alatt meghúzódó sütögetős, pihenős, focipályás rétre, hogy együtt játszunk, alkossunk a természetben a természettel.

Az ünnepi hangolódás részeként kézűves foglalkozásokat tartottunk. Az alkotói folyamatokról és a hangulatról képeket itt találsz.

csomagocskakAlig vettük birtokba 2017 novemberében a KÖZépPONTnak otthont adó helyiséget, nemsokára beköszöntött az adventi időszak. Ez alkalomból szerettük volna meglepni a környéken lakókat, így az advent négy hetében minden reggel és este kis zsákocskákat akasztottunk fel a kirakatok rácsaira, amelyeket magukkal vihettek az arra járók.

csomagidoseknek2Régebb óta bejár hozzánk egy nagyon kedves, mára már barátunkká vált hölgy. Ő a tőlünk nem messze működő idősek napközi otthonában kijáró gondozónő. A vele folytatott beszélgetés kapcsán az derült ki számunkra, hogy elég sok idős ember él itt a közvetlen környezetünkben, akinek nincs rokona, ismerőse, nincs senkije, akivel a karácsonyt tölthetné, így ajándékot sem kap senkitől.

babakeszites4k

Egy barátnőnknek - mikor látta, hogy kállói gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékok kapcsán mennyi babára lenne szükség -  támadt egy ötlete. Fel is ajánlotta, hogy varrjunk hát babákat. Az ötletet tett is követte.