csomagidoseknek2Régebb óta bejár hozzánk egy nagyon kedves, mára már barátunkká vált hölgy. Ő a tőlünk nem messze működő idősek napközi otthonában kijáró gondozónő. A vele folytatott beszélgetés kapcsán az derült ki számunkra, hogy elég sok idős ember él itt a közvetlen környezetünkben, akinek nincs rokona, ismerőse, nincs senkije, akivel a karácsonyt tölthetné, így ajándékot sem kap senkitől.

Ezért aztán neki is láttunk megszervezni, hogy hozzájuk is kerülhessen valami kis kedvesség. Arra gondoltunk, hogy mindenképpen olyasvalami legyen ez, ami több ember összeadásából jön össze. Így meg is hirdettük, hogy aki tud, süssön mézeskalácsot. Egy másik kedves barátunk, aki bejár hozzánk, mondta, hogy neki van pár darab Rómából hozott kis Jézus figurája, amihez lehetne papírból jászolt készíteni. A vasárnapi adventi  kézműves programjaink jó alkalmat kínáltak ennek megvalósítására. Így aztán volt, aki angyalt varrt, volt, aki jászolt vágott-ragasztott, és volt, aki otthon sütötte a mézeseket. Hamar össze is állt a húsz kis csomagocska. Kaptunk bele szaloncukrot és vettünk mandarint is hozzá. Írtunk egy kis szöveget is (amit alább közzé is teszünk). A végére már csak a karácsonyfadísz,a zöld ág összekötése és a csomagolás maradt. Igazi adventi élmény volt ez az összefogás és az, hogy készülődés közben gondolhatunk jó szívvel valakire, akit nem is ismerünk. Reméljük, ugyanezt a szeretettel teli érzést érezték azok is, akikhez eljutott ez a néhány kis csomagocska. Köszönjük, hogy adhattunk.

"Ez a csomagocska tárgyi alakja annak, ami a Karácsony igazi és mély  üzenete. Magában hordozza és kifejezi azt. Miközben készült, magunk is kicsit ezen üzenetté váltunk. Voltak, akik mézeskalács sütés közben, voltak, akik angyalka varrás közben, voltak, akik a jászol hajtogatása közben és olyanok is, akik a szaloncukor beszerzése, vagy éppen ezen üzenet írásakor élhették át ezt az érzést.

Reméljük,  e pillanatban mindaz a szeretet, ami e kis csomagokba belekerült kiáradva belőle elérte célját!"

Áldott ünnepet kívánunk!