keruletunkMinden hónapban egyszer nekivágunk ezentúl, hogy felfedezzük kerületünk rejtett kincseit egy rövid séta keretében. A kalauzolásban Lukách Krisztina lesz segítségünkre.

Hogy miben más ez, mint az általános városi séták?

Szeretnénk, ha nem csak az ismertebb épületek, helyszínek kerülnének terítékre ezen utak során, hanem személyes emlékek, olyan történetek, izgalmas, akár vicces sztorik is, amik az adott útszakaszhoz tartoznak. Terveink szerint minden sétánkat egy az utunkba kerülő kellemes helyszínen fogjuk zárni, hogy akinek kedve van még együtt lenni, beszélgetni, egy közös sütizés vagy épp koccintás, esetleg jó idő esetén egy kis piknik keretében megtehesse ezt. A történetek megosztására itt aztán bőven lesz lehetőség.

Rossz idő esetén a programok egy hónappal tolódnak. Kérjük, figyeljétek honlapunkat és Facebook-oldalunkat!

Ahhoz, hogy a hely működni tudjon és ilyen, illetve ezekhez hasonló programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos, melyet kérünk, anyagi helyzeted függvényében tegyél meg. (200, 300, 400, 500 Ft) Köszönjük!

 

Ismét szép időben, jó kis csapattal vágtunk neki a második sétának, amelynek útvonala a következő volt: Kiss János altb. utca - Németvölgyi út - Hollósy Simon utca és tér - Böszörményi út - KÖZépPONT. A képekre kattintva kinagyíthatod azokat.

Íme néhány fotó az október 19-i Kerületünk kincsei barangolásunk kapcsán. Sajnos a képek nem tudják átadni sem sétánk valódi hangulatát, sem azt a sok izgalmas információt, amit Krisztinától kaptunk és természetesen azokat a történeteket sem, amiket megosztottunk egymással ezen a szép őszi délutánon. A mostani útvonalunk KÖZépPONT– Kléh István utca – Tartsay Vilmos utca – Kiss János altábornagy utca – Nagy Jenő utca – Csörsz utca – Sirály sétány volt. A következő alkalom november 23-án szombaton 14 órától lesz. (A nagytáshoz kattints a képre.)