napvirag11Az Ebből-abból valami programunk átalakult. Kovács Annamária, Panni, aki e programunkat vezette, idén nyáron (2019.) létrehozta a Napvirág Kézműves Műhelyt. Októbertől már nálunk is e néven vendégeskedik. Kéthetente csütörtökön délelőtt 11-től 12-ig gyerekekkel, havonta egyszer pedig felnőttekkel természetben található és használt anyagokból készítünk édes figurákat és szépséges új használati tárgyakat. Az alapanyagokat mi biztosítjuk. 

Ahhoz, hogy a hely működni tudjon és ilyen, illetve ezekhez hasonló programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos, melyet kérünk, anyagi helyzeted függvényében tegyél meg. (200, 300, 400, 500 Ft)
Köszönjük!

Az alkotó tevékenységek nem állnak le karantén idején sem! A Napvirág Kézműves Műhely FB-oldalán ötleteket találtok az otthoni kézműveskedéshez. Érdemes figyelemmel kísérni az oldalt, Panni folyamatosan tölti fel mind kisgyermekeseknek, mind felnőtteknek szóló videóit, leírásait.

Néhány példa a videókra: pólófonal készítés felnőttek számára, majd ha azzal elkészült valaki, akkor kipróbálhatja magát akár a szövőkereten szövésben is
Kicsiknek: tavasztündér készítése szalvétából, méhecske papírtányérból, virág nyomdázása poharakkal.

 

alarcFebruár 26-án, szerdán 17.30 és 19.00 óra között maszkot készítünk. Az alapanyagokat mi biztosítjuk! A foglalkozást vezeti: Kovács Annamária (Panni).


Január 9-én csütörtökön délután 17 órakor gyerekekkel fogunk pomponhóembert készíteni. Az alapanyagokat mi biztosítjuk. A foglalkozást vezeti: Kovács Annamária (Panni). Szeretettel várunk mindenkit!

 

Napvirag20200129Január 29-én, szerdán 17.30 és 19.00 óra között gyöngykarkötőt készítünk. Az alapanyagokat mi biztosítjuk! A foglalkozást vezeti: Kovács Annamária (Panni).


(A nagyításhoz kattints a képre.)

zoknilenyOktóber 30-án, szerdán 17.30 és 19.00 óra között zoknilényt készítünk.

agyagozas
Október 17-én 11 és 12 óra között
agyagozni fogunk! 

gesztenye2019okt03

Október 3-án termésjátékokat készítettünk, íme az eredmény!

tavasztunder k

Június 20-án virágtündéreket készítettünk újrahasznosított anyagokból.

organza
Június 6-án leheletfinom organzavirágokat készítettünk Pannival.

Pannival most pólófonalból szőttünk - igazán jó ki társaság jött össze! A képek magukért beszélnek. Sőt, most férfiemberek is bekapcsolódtak, és egészen ötletes megoldásokkal álltak elő. Szó esett régi emlékekről is, amikor még a házi szőnyegszövés elterjedt volt. 

 

Május 9. 14.00-17.00: Szatyornyomdáztunk újrahasznosított anyagokból (az alapanyagokat mi biztosítjottk). A házigazda Kovács Annamária volt. Néhány kép a délutánról: 

kosarka

 
Április 18-án - még mindig a húsvétra készülődés jegyében - pólófonalból horgoltunk kosárkát.

Április 4-én csodás zokninyulakat készítettünk Pannival, ráhangolódva a közelgő húsvétra. Néhány hangulatkép a délutánról és a nyuszikról: