A Klubestre kéthetente keddenként, 18 órától kerül sor. Ezeken az esteken az Ezüst Sirály által képviselt irányok kapnak teret, elsősorban beszélgetések, eszmecserék formájában. A hagyomány ereje, azaz a magyar történelem közelebbi és távolabbi kérdései sűrűn lesznek terítéken, de az eszmék világa és a közélet tere is bármikor napirendre kerülhet. A Klubesteket Illés Gergely vezeti.

Az est anyagi része becsületkasszás módon működik. (Egy 500 és 1000 forint közötti összeg tökéletesen elégséges hozzájárulás, de már 200 forintért is köszönet jár. Ha pedig valaki többet szeretné támogatni az Ezüst Sirályt, úgy felé az a kérés tolmácsolható, hogy 2000 forint fölé ne lépjen, ezzel biztosítva az egyenrangúságon alapuló, elvárásoktól és megfelelni akarásoktól mentes működést.)

http://ezustsiraly.hu

A jó tanácskozás, az élet értelme és a II. világháború...

November 30-án, kedden 18 órától a KÖZépPONT-​ban kerül sor az Ezüst Sirály Közéleti Műhely következő Klubestjére.

Ezeken az esteken az Ezüst Sirály által képviselt irányok kapnak teret, elsősorban beszélgetések, eszmecserék formájában. A hagyomány ereje, azaz a magyar történelem közelebbi és távolabbi kérdései sűrűn lesznek terítéken, de az eszmék világa és a közélet tere is bármikor napirendre kerülhet.

A magyarság és az élet értelme...

November 16-án, kedden a KÖZépPONT-​ban kerül sor az Ezüst Sirály Közéleti Műhely következő Klubestjére.

A mostani est egyik fő kérdése a magyarság körül forog: mit jelent magyarnak lenni a XXI. század elején, mit gondolunk a nemzetről, mint közösségszervező erőről? És ha ez nem lenne elég, akkor az élet értelme is szóba kerülhet, elsősorban abból a szempontból, hogy milyen hatása van az erről vallott nézeteinknek a közéletre és akár a hatalmi viszonyok alakulására. De ezek mellett, továbbra is áll, hogy bárki hozhat más témát, kérdést, ötletet.

 

Október 5-én, kedden 18 órától került sor az Ezüst Sirály első Klubestjére. Ez az alkalom egy kéthetente ismétlődő sorozat nyitánya volt. Ezeken az esteken az Ezüst Sirály által képviselt irányok kapnak teret, elsősorban beszélgetések, eszmecserék formájában. A hagyomány ereje, azaz a magyar történelem közelebbi és távolabbi kérdései sűrűn lesznek terítéken, de az eszmék világa és a közélet tere is bármikor napirendre kerülhet.

Az est tematikája:

"A mostani est egyik fő témája a kiscsoportok közéleti szerepe lesz. Emellett néhány percben szóba kerülhet az október 23-i megemlékezés is, de bárki hozhat más témát, kérdést, ötletet.

Október 19-én, kedden 18 órától került sor az Ezüst Sirály második Klubestjére.

Az est beharangozója:

"Ezen az estén két téma várható: az első az október 23-ára való készülődés, a második pedig a kiscsoportok és a közélet kapcsolatáról szól. Ezekre is készülhet bárki, kérdéssel, ötlettel, javaslattal, de ezektől eltérő témák is fölvethetőek.