felhivasVárjuk azokat a POZITÍV tartalmú történeteket, amelyeket a mostani helyzet hozott létre az életetekben. Egy-két oldalban, hétköznapi élethelyzetekről, lehetőségekről, az alkotóerőnk és a „szabaddá” vált időnk jó felhasználásának lehetőségeiről.
Ezekből az írásokból készítünk egy válogatást, amit a honlapunkon fogunk megjeleníteni,
és időről-időre frissíteni is fogunk.
(Az email cím, amire várjuk az elkészült
anyagokat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

KRISZTINA ÍRÁSA AZ 1. FELHÍVÁSRA

Sokan ismeritek Krisztinát (Lukách Krisztina), aki az alábbi pár sort vetett papírra bő egy hete, a mostani helyzettel kapcsolatban.

Furcsa most, félelemmel teli és mégis sok jót látni benne.
Egyik éjjel negyed kettőkor, amikor felébredtem, azt hiszem, megértettem valamit.
Hogy a világunk darabjaira hullott és már soha többé nem lesz úgy tovább, ahogy eddig olyan biztos volt minden. "
... rám esett, mint nagy darab kő, a valóság."
A háború idején gondolkodhattak így, mégis lett élet újra, tovább is.

Már nem is tudom, miért kell imádkozni... , hogy véget érjen? ... hogy jobbak legyünk, hogy hitünk legyen? .... talán a világért...
Könyörülj rajtunk, Uram!

 
 

Felhívás! 
Sokunk él olyan lakásban, ahol nincs kert, sőt olyanok is sokan vannak, akiknek még erkélyük sincs. Ugyanakkor itt a tavasz (bár most épp nem ezt tapasztaljuk! :) ). Arra gondoltunk azon barátaink, ismerőseink, akiknek megadatott ebben a jelen helyzetben az az áldás, hogy kertjükben figyelhetik a növények új életre kelését, a rügyek kipattanását a virágba borulást (vagy akár a mostani télies napok fényeit, színeit) megoszthatnák ezt az élményt velünk, emeletes házak lakóival is.

Tehát! Várjuk a fényképeket, akár napi fotó sorozatokat 1-1 hét képeiből, amelyeket a természet kibontakozásáról küldtök nekünk! Ezekből majd készítünk valamilyen összeállítást is, amit megosztunk honlapunkon, illetve fb-oldalunkon.
(email cím, ahova várjuk a képeket:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Egy kert élete - két szempontból

Az alábbi két kis filmecske március 22-én, egy szép „tavaszi” délutánon készült, valahol Budán. Hogy a hangulatunkat mi határozza meg, ahhoz érdemes megnézni mind a kettőt. Fél-fél perc hosszúságúak, Henter Judit készítette őket.)