2020. májusában Kállóra került sok hasznos holmi az adományboltból. Ezek egy része célzottan egy kisbabás családé lett: kiságy, pelenkázóholmik, ruhák, babakocsi. Felajánlásunk másik részéből a falu több családjának jutott gyerekruha, női és férfiruha, konyhafelszerelés, játékok. 

 margin: 10px; float: right; max-width: 90%; height: auto

Karpatalja12k2020. januárjában Kárpátaljáról érkezett kérés felénk. Ruhaneműket (férfi- női és gyerekruhákat), játékokat adományoztunk.

Karpatalja08k

2019decgyujtes2019 Karácsonyán is szerveztünk ajándékgyűjtést a kállói gyerekek számára. Amit vártunk:
- 3-7 éveseknek szóló hibátlan mesekönyvek
- 12 darabos színesceruza-készlet és hozzá hegyező.

A gyűjtés ideje november 26-tól december 13-ig tartott.
Köszönjük a felajánlásokat! A gyerekek öröméről az alábbi képek is tanúskodnak (a nagyításhoz kattints a képre!): 

1Útra keltek a gyűjtött cipellők Debrecenbe a Vojtina Bábszínházba. Drukkolunk, hogy új szerepükben is legalább annyira jók és sikeresek legyenek, mint előző fellépéseik során! :)

 
 
 

DSCN6712kKöszönjük, hogy ismét sokan kapcsolódtatok be augusztus végi tanszergyűjtési kezdeményezésünkbe! A képek magukért beszélnek!

A gyerekek számára behozott iskolatáskák, tolltartók, ceruzák, tollak, füzetek sok egyéb hasznos holmival együtt még tanévkezdés előtt odaértek Kállóra. A kreatív eszközökből (gyurma, színes papírok, festékek) és az irodaszerekből az óvodának is jutott, ahol szintén nagy szükség van ezekre.DSCN6739k

A gyűjtés ideje alatt kiderült az is, hogy a tanszerek és kreatív anyagok jelentős segítséget jelentenének más intézmények számára is, ezért a kezdeményezést egész évben folytatjuk. Folyamatosan várjuk a tanszer- és eszközadományokat! Köszönjük!

csomagidoseknek2Régebb óta bejár hozzánk egy nagyon kedves, mára már barátunkká vált hölgy. Ő a tőlünk nem messze működő idősek napközi otthonában kijáró gondozónő. A vele folytatott beszélgetés kapcsán az derült ki számunkra, hogy elég sok idős ember él itt a közvetlen környezetünkben, akinek nincs rokona, ismerőse, nincs senkije, akivel a karácsonyt tölthetné, így ajándékot sem kap senkitől.

an1Tegnap elkerültek tőlünk a nógrádi gyerekeknek szánt játékok és a felajánlott pénzösszegek. Ezúton is nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában is támogatta ezt a kezdeményezésünket! De azoknak, akiket érdekelnek a részletek, hadd meséljek kicsit bővebben is az ehhez a dologhoz tartozó élményeinkről.

angyalKedves Barátaink, Ismerőseink és Bárki, aki úgy érzi! Egy kicsit most mindannyian angyallá válhatunk, ugyanis karácsonyi ajándékgyűjtést szervezünk egy Nógrád megyei falu gyermekei számára.

gyujtes1Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a tanszergyűjtő programunkban. Örömmel adjuk mindenki tudtára, hogy a többi szervezettel közös gyűjtésünk eredményekét a tanszerek múlt vasárnap célba is értek.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! 
Iskolakezdési és évközbeni tanszer-adománygyűjtés! Több magyarországi alapítvány és egyesület szervezésében, a Social Point Alapítvány gondozásában, nagyszabású közös adománygyűjtésbe kezdtünk. 

csomagocskakAlig vettük birtokba 2017 novemberében a KÖZépPONTnak otthont adó helyiséget, nemsokára beköszöntött az adventi időszak. Ez alkalomból szerettük volna meglepni a környéken lakókat, így az advent négy hetében minden reggel és este kis zsákocskákat akasztottunk fel a kirakatok rácsaira, amelyeket magukkal vihettek az arra járók.