an1Tegnap elkerültek tőlünk a nógrádi gyerekeknek szánt játékok és a felajánlott pénzösszegek. Ezúton is nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában is támogatta ezt a kezdeményezésünket! De azoknak, akiket érdekelnek a részletek, hadd meséljek kicsit bővebben is az ehhez a dologhoz tartozó élményeinkről.

Szóval… Történt ugyebár pár héttel ezelőtt, hogy jeleztük itt is és a KÖZépPONT-ban is mindenki felé, hogy várjuk az angyalokat. Nem kellett sokáig várni, már másnap megjelent egy kisfiú az anyukájával, hogy ők szétnéztek otthon, és bizony találtak pár traktort és autót, amit a kisfiú mindenképpen szeretne elküldeni a gyerekeknek. (Itt szeretnénk megemlíteni, hogy nem ám akármilyen állapotú és minőségű játékokról beszélünk, pedig ismerjük a család anyagi helyzetét! Ehhez a történethez még egy kis adalék is tartozik. Jár be hozzánk ugyanis egy idősebb hölgy, aki azt kérte tőlünk, hogy adjunk neki fonalakat, mert számára az az ajándék az életében, ha valakinek tud kötni sapkákat. Így aztán mi adunk neki fonalat, ő pedig behozza a sapkákat, hogy minket ezzel, az embereket pedig, akik kiválasztják az általa kötött darabokat, azzal támogassa. A fent említett kisfiú, mikor ezt a történetet meghallotta, a játékok mellé hozott otthonról egy csomó fonalat, hogy a néni köthessen. A néni pedig kötött, mi pedig az ezekből a fonalakból készült sapkákat - több más darab mellett - tegnap mellékeltük a játékokhoz.)

Már az első napokban kaptunk jó pár könyvet, babát és mindenféle játékot, színesceruzát, és azonnal meg jelent pénz is a számlánkon "karácsonyi angyal" címzéssel.

Ez után nem sokkal egy kedves barátnőnk jelezte, hogy az iskolában, ahova a fiai járnak, meghirdette ezt a lehetőséget, és kíváncsian várja az eredményt. Hát! Két-három nap múlva megjelent nálunk négy jó nagy pakkal, amiben szebbnél szebb játékok, könyvek voltak. Pár nap múlva pedig egy újabb csomagot is küldtek. 

an3Nem sokkal később egy másik barátnőnknek támadt egy ötlete, mivel látta, hogy mennyi babára lenne szükség. Fel is ajánlotta, hogy varrjunk hát babákat. Az ötletet tett is követte. Másnap meg is jelent nálunk jó sok anyaggal és pár, már előre elkészített babával. Neki is láttunk. Két csütörtök délután készültek a babák nálunk, és még ő otthon is készített egy jópárat. Így aztán 17 db csodás baba született.

Közben szállingóztak az autók, a társasjátékok, és a számlánkon is jelentek meg újabb és újabb összegek, de volt, aki személyesen hozott pénzt.

Egy újabb hírt is kaptunk, miszerint egy másik barátnőnk azzal a két fiúcskával, akikkel egy tanodában foglalkozik, azzal az ötlettel állt elő, hogy készítenek ezt-azt (pl. méhviasz gyertyákat, rajzokat, képeket stb.) ezeket pedig eladják, és a befolyt pénzt felajánlják. De nem csak ezt tették, hanem írtak és rajzoltak is a nógrádi gyerekek számára.

an2Volt, aki szaloncukrot hozott, volt, aki távirányítós autót és olyan is, aki színes ceruzákat vásárolt, mert ezt tudta megtenni a nyugdíjából.

És persze küldtünk ruhákat is. Ezek hajtogatása, szortírozása mindig jó nagy kihívás, de erre a feladatra is - mint eddig mindig - 

an4

jelentkeztek segítő kezű angyalkák.

Egy szó, mint száz, sok angyallal találkoztunk, és roppant hálásak vagyunk a nógrádi óvónéninek, hogy hozzásegítettek minket ahhoz, hogy ezt a sok csodát ismét megélhessük veletek!

Köszönjük!