gyujtes1Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a tanszergyűjtő programunkban. Örömmel adjuk mindenki tudtára, hogy a többi szervezettel közös gyűjtésünk eredményekét a tanszerek múlt vasárnap célba is értek.

Egyúttal szeretnénk ezt alkalmat megragadni arra, hogy néhány szót írjunk az ilyen, és ehhez hasonló programokról.

Sokan nem is tudják, hogy mekkora szervezés, mennyi munka és milyen összefogás áll egy-egy ilyen megmozdulás mögött. Ebben a mostani szerveződésben mi csak egy piciny pont voltunk, de mivel elég sok ehhez hasonló dolgot szerveztünk már, ismerjük és tapasztalatból tudjuk mi áll a háttérben, ahogy azt is, hogy milyen csoda jön létre e nagy munka közben.

Gondoljunk bele, hány ember összefogásának az eredménye az az egy pillanat, amikor - mint például most - a gyerekek kézbe kapják a számunkra összeállított kis csomagot. Először is kell valaki, aki kitalálja a dolgot. Majd kellenek emberek, akik melléállnak. Majd meg kell szervezni, itt ebben az esetben például a hova jut el és hogyan a tanszer kérdését. Majd azt, hogy kik gyűjtik. Ezt követi maga a konkrét gyűjtés, amit ugye jelen esetben különböző szervezetek, különböző helyszínen tettek meg. Itt hirdetni kell, majd fogadni és szelektálni, rendezni, válogatni kell a beérkező dolgokat. Majd ezt valakinek össze is kell gyűjtenie a különböző helyszínekről. Ezt persze koordinálni kell, ezután pedig valakiknek a beérkező dolgokat újra rendeznie és csomagolnia kell. Ezt pedig még követi a kiszállítás megszervezése, lebonyolítása, és végül az átadás. Mindez azonban nem jöhetne létre, ha nem lennének, akik adnak. 
Tehát ez egy nagy csapat, amiben mindenkinek és mindennek megvan a szerepe, és senki nélkül nem történhetne meg az a nagy csoda, ami ilyen esetekben megtörténik. A gyerekek örömén túl ezt is látnunk kell. Látnunk kell, hány ember összefogásának eredménye az, ami megszületik. És ez a dolog is egy csoda, ez is születik közben ott a háttérben. Születik az összefogás, a közösség. Új kapcsolatok, barátságok alakulnak, új lehetőségek, további közös ügyek kibontakozásának útjai nyílnak meg. Milyen szép ez! 
Épp ezért azt gondoljuk, mindannyian hálásnak kell legyünk, hogy részesei lehetünk az ilyen és ehhez hasonló közös ügyeknek, és mindenkinek, aki bármilyen szerepet vállal, bármilyen másokat szolgáló kezdeményezésben.

Így hát hadd mondjunk most hálát és köszönetet a szervezőknek és minden résztvevőnek, legyen az valaki, aki arra vállalkozott, hogy betér hozzánk pár darab ceruzával, vagy akár egy hatalmas táska füzettel, vagy szállított, pakolt, vagy épp fő szervezője, lebonyolítója volt ennek a dolognak. És magunk részéről is köszönjük, hogy részt vehettünk e jó ügy szolgálatában.

Természetesen a továbbiakban is folytatjuk a gyűjtést és az együttműködést a Social Point Alapítvánnyal valamint bárkivel, akinek ötlete van, vagy szívesen csatlakozik a mi ötleteinkhez.