010

2017. november 18-án formabontó "innen indulunk" megnyitót tartottunk. A meghívó szövege itt olvasható: 

2017. november 18-án szombaton 17 órakor mindenkit nagy szeretettel várunk KÖZépPONT névre keresztelt új helyünk megnyitójára. Ez a hely egy önfenntartó, közösségi, szellemi tér, alkotóműhely és adomány bolt lesz majd, amikor elnyeri azt a formáját, amiben gondolkodunk. A megnyitó nem hagyományos, mert nem a kész, csili-vili helyre invitálunk most titeket, hanem abban az állapotában láthatjátok, élvezhetitek TI is, amiben mi láttuk meg először és amiben átvesszük.

Szeretnénk, ha mindenki részese lenne már az indulástól annak a kreatív alkotó folyamatnak, amin átmegy a hely és mi is. Szeretnénk, ha már az első pillanattól akként működnénk, ami a hosszú távú célunk is.

Úgy tervezzük, hogy egy a szónak valódi értelmében állófogadás után átvonulunk a nem messze lévő helyi szórakozó egységbe, ahol egy jó kis beszélgetést tartanánk arról, hogy mi is lesz itt, kinek milyen ötlete van, ki miben tudna segíteni, ki milyen alkotó folyamatban venne részt szívesen.

Aki nem ér rá ezen a szép napon, annak sem kell búsulnia. A felújítás alatt is már "nyitva" leszünk és tervezzük, hogy minden héten kedden tartunk egy nyílt napot is. És persze lesz majd egy hagyományos megnyitó is, aminek időpontja nagyban függ attól, hogy hogyan haladunk.

Nagy szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen részt venne ebben a jó kis kihívásban, vagy csak szeretne velünk örülni: a két Zsuzsa (Schweickhardt és Sáfrány)

 És néhány kép a hangulatról: