0khAz itt olvasható beszámolók eredetileg 2017 novemberétől kezdődően kéthetente jelentek meg a Facebook-oldalunkon, és arról adtak hírt, ahogyan KÖZépPONT készült. Mivel nem sokkal a kulcsok átvétele után elhatároztuk, hogy a felújítás  alatt is közösségi térként fogunk működni, ahová bárki bejöhet érdeklődni, beszélgetni, és akár segíteni is,  tudósításaink nemcsak a fizikai munkálatokról szólnak, hanem a találkozásokról, az adventi időszakról, illetve az időközben zajló kalandos eseméyekről is. Reméljük, ezekkel az írásokkal sikerül valamennyit visszaadni valamennyit abból, amit a novembertől májusig tartó időszakban átéltünk.  

A képek nagy része Facebook oldalunkon található, de a cikkekben található linkekre kattntva bárki megnézheti őket!

1kh"Az első két hét történéseiről először is a képek beszélnek (az albumot megtekinthted itt: … Persze nem csak ennyi történt! De a több órás ablaktisztítást, matricátlanítást, szállítmányozást, pakolást, takarítást, ügyintézést, a barátainkkal való közös ötleteléseket, a mesterekkel folytatott megbeszéléseket és még azt a sok-sok mindent, ami most eszünkbe sem jut, nem tudjuk mind képekben elmesélni...nem is beszélve azokról a mesés találkozásokról, beszélgetésekről, amiket a betérőkkel folytattunk és még mindazon kalandos történésekről, amik mindeközben zajlanak.. :)"


2kh1"Hát! Annyi minden történt, hogy nem is tudom, hogyan lehet ezt összefoglalni.

Íme, néhány kép arról, hol tartunk most, mi történt az elmúlt két hétben. Ezek hátterében azonban sokkal több és mélyebb történések állnak. A képek természetszerűen nem tudják visszaadni azt a hangulatot, azt a sok megható és néha nagyon vicces pillanatot, a segítők munkáját, ami nap mint nap történik, hiszen pont ilyenkor nem a fényképezés van előtérben. (A készült képek megtekinthetőek itt.)

3kh6"Ez az időszak is izgalmas volt sok szempontból, különösen, hogy pont a közepén volt karácsony és a végén pedig szilveszter! :) 
Néhány szó arról, hogy hol tartunk: Megoldódott a satupad kérdése. Bérleményünk tulajdonosának édesapja eljött, és velünk töltött egy igazán szép és emlékezetes napot. Eközben kettévágta a nagy asztalt, kicsavart egy csomó csavart a falból, szétszedte és elszállítmányozta a nem működő hőtárolós kályhát. Mindeközben pedig jót beszélgettünk. Így immár két kisebb és már számunkra is mozgatható satupaddal rendelkezünk! :)

4kh4"Ismét eltelt két hét. Jó sok minden történt újra. Ha néhány szóban kéne összefoglalnom ezt az időszakot, azt mondanám, hogy ez a sok segítség, vagy inkább közös munka, a meglepetések, kisebb és nagyobb izgalmak időszaka volt.

Az év első napjaiban egy barátnőnk ügyességét és kitartását dicsérendően lekerült a felesleges vakolat és csempe a falról a mini helyiségünkben. Ezzel egy időben megszületett a helyiség funkciójának a megoldása is: ez lesz a kütyüterem. Itt, e helyiség kapcsán történt az első izgalom is.

5kh1"És ismét eltelt két hét... Ez már az ötödik. Haladunk, haladunk… 
Az első jó hír, hogy befejeződtek a villanyszerelési munkálatok. Így minden lámpa és dugalj a helyére került. Mint azt már írtam is az előző beszámolóban, nemrég egy kis kihívással kerültünk szembe, ugyanis a ház vízvezetéke ramaty állapotban van, így az teljes cserére szorul. A vízvezeték-szerelő azonban csak a jövő héten ér rá egy ekkora munkára. Így most ezt várjuk. Addig a pince (ami raktárként fog funkcionálni) festése és végleges rendbetétele várat magára. Az alkotóműhely részben is csak kisebb munkálatokat tudtunk végezni, mert ott fut át a ez a bizonyos csővezeték, amit remélhetőleg a most következő héten kiszednek és helyébe újat építenek majd.

6kh4"Eltelt a hatodik két hét is. Ezek most a látványos változások napjai voltak. Megoldódott a vízprobléma, és vele együtt eltűntek a ronda régi csövek is. Mindez 2 hetes kemény munka eredménye, amiért nagyon hálásak vagyunk a ház vízszerelőjének és munkatársának. Elkészült a WC mozaikolása. Igaz, hátravan még a fugázás és egy egész pici darab, ami a WC kiemelése után készülhet csak el, de ez akkor is nagy hír számunkra. Napra pontosan egy hónap volt ugyanis, amit vagy felváltva, vagy akár egyszerre e kis helyiségben töltöttünk. És ha már így belejöttünk ebbe munkálatba, gyorsan összedobtam egy barátnőnk segítségével még egy mozaikot a bejárati ajtó melletti belépő részhez is. Kifestettük - több barátunk együttműködésével - a nagy helyiséget két, illetve néhol három rétegben, a műhelyrészt és a pincét pedig egyelőre egy rétegben. Hétfőn pedig remélhetőleg elnyeri végső, már nem foltos formáját is.

7kh2"Haladunk, haladgatunk…
Miután egyre többen kérdezik, hogy mikor nyitunk már meg, elárulom a nagy titkot: fogalmunk sincs. Úgy döntöttünk, hogy nem frusztráljuk magunkat ezzel a kérdéssel, és csináljuk a dolgunk abban az ütemben és úgy, ahogy tudjuk. Azt azért el kell mondjam, hogy dereng egy márciusi időpont előttünk, de elképzelhető, hogy az ünnepélyes megnyitót áprilisban fogjuk csak megtartani. Ami tény, hogy rengeteg izgalmas, néha nem kis kihívással megtűzdelt dolog történik ezen időszakban is. Sok humoros, megindító, kedves, szép, vagy épp némi káromkodással megtűzdelt pillanatot élünk meg. Sokan járnak be hozzánk beszélgetni, ötletelni. Segítséget is kapunk, sok mindenkitől. Tehát zajlik az élet, és mi szeretjük és értékeljük minden pillanatát. 

vkh1"Hát igen….nem igazán tudom, hogy hányadik, de azt hiszem, nem is ez a lényeg. Az elmúlt időszakban, amióta nem jelentkeztünk, jó sok minden történt.

Egyrészt teljesen elkészültünk a felújítással, és erről most már meg is osztunk képeket!