PROGRAMJAINK NYÁRON


Programjaink jelentős részénél nyári szünetet tartunk, kivéve az Olvasókört, a Bennünk élő XX. századot és a Baráti kört.
Folytatás szeptemberben! 

 

HAVI RENDSZERES PROGRAMJAINK


 

A XX. század egy igen ellentmondásos évszázad volt. Miközben a technológiai és gazdasági fejlődés csodájával gazdagította nemzedékek sorát, aközben megrázkódtatások sorát is magával hozta. Aligha akad család ma a Kárpát-​medencében, amelyik ne szenvedte volna meg ezek egyikét, vagy akár mindegyikét. Benne vannak a mindennapjainkban, ahogy egy-​egy szót, gesztust, jelképet teljesen máshogy tudunk meghallani, megélni.

Bővebben a sorozatról és az eddigi eseményekről 

gyogy

Baki Szilvia kertészmérnök előadássorozata.

Szeretnénk kérni, hogy részvételi szándékodat mindenképpen konkrétan is jelezd felénk, a kihelyezendő székek, illetve a berendezés okán! Köszönjük megértésed és együttműködésed! 

A sorozatról bővebben

kozeleti1Mit tehetünk a közösségünk, a lakókörnyezetünk, az országunk, a „világunk” jobb sorsáért? Mit tehetünk a közjóért egyenként, és mit közösen? Milyen jó közösségi megoldásokról van tapasztaltunk? Kinek, mire volna szüksége, ki mit tud fölajánlani a köz javára? 

A Közéleti Piactér egy sorozat, amelyre minden hónap harmadik keddjén kerül sor. A sorozathoz bármikor lehet csatlakozni.

A sorozatról bővebben itt olvashatsz.

jogaMinden hónapban, most még csak egyszer, de igény szerint ez a szám majd nőhet, Szentgyörgyi Hanna Vinyasza Flow jógát tart nálunk. 
Bővebben a jógáról, Hannáról, a jógára való bejelentkezésről és egyéb tudnivalókról itt olvashatsz.
Gyere és próbáld ki! Nincs veszítenivalód!
 
 

olvasokor3

Az áprilisban indult olvasókörről bővebben itt olvashattok.

baba

Kétetente csütörtökönként délután 2 órától újrahasznosítással egybekötött kreatív kézműveskedés Kovács Pannival.
A sorozatról bővebben itt olvashatsz

EGYÉB RENDSZERES PROGRAMOK


 

pianino

2018. novemberében egy kedves család felajánlásból megérkezett hozzánk egy pianínó. Avatására december 2-án került sor, ahol a Bartók konzervatórium növendékei játsztottak népes közönség előtt. A koncertek folytatódnak, és a klasszikus zene mellett helyet kap a jazz, a boogie-woogie és a blues is. A korábbi és a közelgő koncertekről itt olvashattok.

E programsorozatunkban szeretettel várunk mindenkit egy kis játékra, alkotásra a természetben, a természettel.  

Bővebben a sorozatról és az eddigi eseményekről

 

baratikor

Bővebben a baráti körről és az időpontokról itt olvashatsz

E címszó alá gyűjtöttük azokat a programjainkat, melyeket ünnepeink, emléknapjaink kapcsán szerveztünk.
A megemlékezésekről, a kapcsolódó programokról bővebben itt olvashatsz.

A KÖZépPONTban negyedévente tervezünk kiállításokat rendezni. Az eddigi kiállításokról és a már körvonalazott tervenkről bővebben itt olvashatsz.

 

0012
Tőkés Maris interaktív foglalkozása szülők és pedagógusok számára arról, hogyan lehet segíteni - és ami talán még fontosabb -, élménnyé tenni az otthoni tanulást. A programról bővebben itt olvashattok.

EGYÉB PROGRAMOK


Ide tartoznak azon eseményeink, amelyek nem alkotak sorozatot. Néhány példa: Tradicionális hawaii Lomilomi masszázs, A kállói gyerekek látogatása, OM zengetés... Ezekről bővebben itt olvashatsz.