MÁRCIUSI PROGRAMJAINK


decemberA képre kattintva kinagyíthatod a programlistát. A részleteket természetesen itt és a Facebook-oldalunkon mindig megosztjuk majd az aktuális esemény kapcsán, de információkért (vagy csak úgy ) személyesen is bekukkanthatsz hozzánk. Várunk szeretettel!

Ahhoz, hogy a hely működni tudjon és ilyen programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos. Ennek ajánlott összege (anyagi helyzeted függvényében) 200, 300, 400, vagy 500 forint.

 

RENDSZERES PROGRAMJAINK


 

baratikor

Bővebben a Baráti körről és az időpontokról itt olvashatsz

E címszó alá gyűjtöttük azokat a programjainkat, melyeket ünnepeink, emléknapjaink kapcsán szerveztünk.
A megemlékezésekről, a kapcsolódó programokról bővebben itt olvashatsz.

pianino

2018. novemberében egy kedves család felajánlásból megérkezett hozzánk egy pianínó. Avatására december 2-án került sor, ahol a Bartók konzervatórium növendékei játsztottak népes közönség előtt. A koncertek folytatódnak, és a klasszikus zene mellett helyet kap a jazz, a boogie-woogie és a blues is. A korábbi és a közelgő koncertekről itt olvashattok.

A KÖZépPONTban negyedévente tervezünk kiállításokat rendezni. Az eddigi kiállításokról és a már körvonalazott tervenkről bővebben itt olvashatsz.

 

A XX. század egy igen ellentmondásos évszázad volt. Miközben a technológiai és gazdasági fejlődés csodájával gazdagította nemzedékek sorát, aközben megrázkódtatások sorát is magával hozta. Aligha akad család ma a Kárpát-​medencében, amelyik ne szenvedte volna meg ezek egyikét, vagy akár mindegyikét. Benne vannak a mindennapjainkban, ahogy egy-​egy szót, gesztust, jelképet teljesen máshogy tudunk meghallani, megélni.

Bővebben a sorozatról és az eddigi eseményekről 

napvirag11

 

 

 

 

 

 

Az Ebből-abból valami programunk átalakult. Kovács Annamária, Panni, aki e programunkat vezette, idén nyáron (2019.) létrehozta a Napvirág Kézműves Műhelyt. Októbertől már nálunk is e néven vendégeskedik.
A programsorozatról bővebben itt olvashatsz.

olvasokor3

A 2019 áprilisában indult olvasókörről bővebben itt olvashattok.

joga
 
Minden hónapban, most még csak egyszer, de igény szerint ez a szám majd nőhet, Szentgyörgyi Hanna Vinyasza Flow jógát tart nálunk. 
Bővebben a jógáról, Hannáról, a jógára való bejelentkezésről és egyéb tudnivalókról itt olvashatsz.
Gyere és próbáld ki! Nincs veszítenivalód!
 
 

gyogy

Baki Szilvia kertészmérnök és fitoterapeuta előadássorozata. 2019. októberétől a sorozat megújulva folytatódik: szervcsoportonként, betegségenként vizsgáljuk meg a gyógynövények, pontosabban szólva a gyógynövények drogjainak hatását. 

A sorozatba bármikor becsatlakozhatsz! 

A sorozatról bővebben

keruletunkMinden hónapban egyszer nekivágunk ezentúl, hogy felfedezzük kerületünk rejtett kincseit egy rövid séta keretében. A kalauzolásban Lukách Krisztina lesz segítségünkre.
Hogy miben más ez, mint az általános városi séták? Erről is bővebben olvashatsz itt.

kezekAlzheimer kórban és demenciában szenvedő betegek hozzátartozóinak klubja.

Vezeti: Szabadfalvi Éva és Sáfrány Zsuzsa

Bővebben az alkalmakról itt olvashatsz.

 

orzesaltŐrzés, gyűjtés, óvás, érték címmel indítottunk sorozatot Szabó István Béla (szbi) régész-muzeológus vezetésével. A részleteket itt találod.

jatszunkaltalanos


Úgy gondoljuk, a játék a világ egyik legklasszabb dolga! Felszabadít, örömöt okoz, összeköt, vagy mondhatjuk egyszerűen azt is, hogy csak úgy jó!
Úgyhogy gyertek és játsszunk!
A programról bővebben itt olvashattok.
0012
Tőkés Maris interaktív foglalkozása szülők és pedagógusok számára arról, hogyan lehet segíteni - és ami talán még fontosabb -, élménnyé tenni az otthoni tanulást. A programról bővebben itt olvashattok.

kozeleti1Mit tehetünk a közösségünk, a lakókörnyezetünk, az országunk, a „világunk” jobb sorsáért? Mit tehetünk a közjóért egyenként, és mit közösen? Milyen jó közösségi megoldásokról van tapasztaltunk? Kinek, mire volna szüksége, ki mit tud fölajánlani a köz javára? 

A Közéleti Piactér egy sorozat, amelyre minden hónap harmadik keddjén kerül sor. A sorozathoz bármikor lehet csatlakozni.

A sorozatról bővebben itt olvashatsz.

kovek

Programsorozatunkban szeretettel várunk mindenkit egy kis játékra, alkotásra a természetben, a természettel.  

Bővebben a sorozatról és az eddigi eseményekről

 

Ide tartoznak azon programok, amelyeket nem mi szervezünk, de helyet adva nekik vendégül látunk.

Ezekről bővebben itt olvashatsz.