20200228tanchazk

Február 29-én szombaton 15 és 17 óra között vendégünk volt a gödöllői Urban Verbunk Alapfokú Művészeti Iskola Kálló kihelyezett tagozatának Mustármag csoportja. 

A gyerekek ismét fantasztikus tánccal leptek meg bennünket. Ezt egy kis szendvicsezés, sütizés, majd a közös tánc követte, ahol türelmesen és ügyesen magyarázták nekünk a lépéseket. Nagyon élvezetes volt az a nap, köszönjük mind segítőinknek, mind a Mustármagnak!

 

 

2019decgyujtes2019 Karácsonyán is szerveztünk ajándékgyűjtést a kállói gyerekek számára. Amit vártunk:
- 3-7 éveseknek szóló hibátlan mesekönyvek
- 12 darabos színesceruza-készlet és hozzá hegyező.

A gyűjtés ideje november 26-tól december 13-ig tartott.
Köszönjük a felajánlásokat! A gyerekek öröméről az alábbi képek is tanúskodnak (a nagyításhoz kattints a képre!): 

k1Szeretettel ajánljuk elolvasásra a beszámoló, vagy inkább élménymegosztó és hálakifejező írást (Sáfrány Zsuzsától) az április 27-i fantasztikus napról és az azt megelőző dolgokról. A fényképalbumot itt, a videókat pedig a szöveg legvégén található linkeken nézhetitek meg. 

nati kNatália rajzai 2019. május 7. és 20. között voltak láthatóak a KÖZépPONTban.

Pikács Natália belső indíttatásra kezdett el rajzolni. Nati egy csendes, visszahúzódó 15 éves kállói lány. Mentora, Réthy Rozi úgy látta, hogy tehetséges, és a nehéz körülményei feldolgozására is jól tudja használni ezt az önkifejező módszert. Születésnapjára ezért azt kapta tőlük ajándékba, hogy beíratták egy jobbagyféltekés rajzolásos tanfolyamra.  

hegyvA május 7-én megjelent Hegyvidék Újságban olvashattok a kállói gyerekek látogatásáról és az összefogásról, amely lehetővé tette, hogy egy nagyszerű napot töltsünk együtt! Köszönjük a cikket Kertész Dánielnek és a fotózást Sárközy Györgynek! A teljes lapszámot itt találjátok (a cikk a 3. oldalon), a cikket külön pedig az alábbiakban olvashatjátok: