KÖZépPONT Szellemi Tér
2020. április 17.

Sziasztok!

A mai újság elejére Zsuzsa (Sáfrány Zsuzsa) egy rövidebb írását választottuk. Ez az írás ugyan 2015-ben jelent meg egy könyv egyik fejezeteként, de úgy tűnik, most is nagyon időszerű.

Valami új születése

Valami újnak a születésében vagyunk. Még nem biztos, hogy értjük, de érezzük, látjuk a jeleit. Ahogy annak is, amit elhagyunk. De még ragaszkodunk hozzá. Ez természetes is. De abban a kivételezett helyzetben vagyunk az eddigi időkhöz képest, hogy ráláthatunk arra, ami eddig volt, rátekinthetünk eddigi utunkra, tudatosíthatjuk, hogy mi történt, mi szerint éltünk eddig (akár egyénileg, akár közösségileg, akár mint emberiség).

KÖZépPONT Szellemi Tér
2020. április 9.

Sziasztok!

Mint azt bizonyára észrevettétek, ezen a héten csak ezzel az egy számmal jelentkezünk. Ennek oka az, hogy nagyon sok olyan dolog zajlik most házunk táján, ami jövőbeli működésünket meg fogja határozni. Nagyon sok átgondolandó, megfontolandó kérdés merül fel.

Nagyon különös időket élünk. Azt gondoljuk, mindegyikünk életében most nagy változások vannak. Ez az időszak mindenkit próbára tesz. Ugyanakkor ajándékként tekinthetünk arra, hogy ebbe az időszakba esik most bele húsvét ünnepe.

Ez a hét a nagyhét, amelyet a húsvét követ. Használjuk ki ezt a lehetőséget, csendesedjünk, mélyüljünk el, és hagyjuk, hogy megjelenjen bennünk a béke, az újjászületés fénye.

KÖZépPONT Szellemi Tér
2020. április 3.

Sziasztok!

 

A mai „számunk”-ban hallgathattok mesét Anna tolmácsolásában, körmöcskézhettek Pannival, megtanulhatjátok a csíráztatás csínját-bínját Évától, olvashattok verset, melyet Krisztina választott nekünk. Válogattunk képeket többetek kertjéből, és végül, de nem utolsó sorban Szentgyörgyi Hanna csodálatos dalát is megosztjuk veletek.

KÖZépPONT Szellemi Tér
2020. március 30.

Sziasztok!

Egyetlen dolog van, amit bizonyosan kijelenthetünk, hogy minden változik, minden folyamatosan átalakul. Ha valamikor, akkor most aztán ezt teljes mértékben meg is élhetjük. Amit mi tenni tudunk ebben a jelenlegi helyzetben az az, hogy kicsit megállunk és próbálunk az emberi kapcsolatokra koncentrálva egy kis biztonságot nyújtani azzal, hogy tarjuk a kapcsolatot, folyamatosan jelentkezünk ezzel a kis gyűjteménnyel.

KÖZépPONT Szellemi Tér 
2020. március 26.

Sziasztok!

Ismét jelentkezünk, immár harmadik összeállításunkkal.

A hozzánk járó és nálunk programot tartók közül sokan küldtetek különböző anyagokat. Nagyon köszönjük! Ezekből készítünk most is egy válogatást számotokra. Úgy tűnik, egy-két programunkat tudjuk folytatni valamilyen formában az interneten keresztül. És van egy-két téma, amiből sorozat indul. Aztán majd meglátjuk, mivé alakul a mi kis Karantén híradónk. Igen, most épp ezt a címet találtuk a terveink szerint hétfőn és csütörtökönként jelentkező kis magazinunknak. Aztán majd ez is kiforrja magát!

A KÖZépPONT Szellemi Tér első rendkívüli összeállítása
2020. március 23.

Sziasztok!

Ahogy megígértük, újra jelentkezünk. 

Arra jutottunk, hogy a mostani helyzetben mi azzal tudunk segíteni, ha összetartjuk valamilyen formában azt a közösséget, ami már kialakult a KÖZépPONT körül. Ennek azt a módját választottuk, hogy egyrészt személyesen is kapcsolatot tartunk, akivel csak tudunk, másrészt tovább víve a hely szellemiségét folytatjuk a munkát. Tehát maradunk a szerves-organikus alakulásnál és a személyes hangvételnél.

Nem tudhatjuk, hogy az elkövetkezendő napok, hetek, talán hónapok mit hoznak. Mi mindenesetre úgy döntöttünk, hogy a saját eszközeinkkel segítjük a mi kis közösségünket és bárkit, aki csatlakozni szeretne hozzánk. Az eddigi tevékenységünket és a programjaink közül, amelyeket csak lehet, újfajta módon szervezzük meg.

Amit fontosnak tartunk:
• Ne keseredjünk el!
• Pihenjünk!
• Vizsgáljuk felül szokásainkat!
• Mélyedjünk el!
• Figyeljünk egymásra!
• Fogjunk össze!
• Támogassuk egymást!
• Használjuk ezt az időszakot arra, hogy értelmes és jó dolgokat tegyünk!