pianino

2018. novemberében egy kedves család felajánlásból megérkezett hozzánk egy pianínó. Avatására december 2-án került sor, ahol a Bartók konzervatórium növendékei játsztottak népes közönség előtt. A koncertek folytatódnak, és a klasszikus zene mellett helyet kap a jazz, a boogie-woogie és a blues is. 

adomanyboltok kA május 31-i Adományboltok éjszakáján  - szinte már szokásos módon - a koncertek és a zene is a KÖZépPONT-ban zajló programok elmarahatatlan részét képezik:

19-21 óra: Bakelitlemezek napja! Lemezlovasunkkal, magyar és külföldi zenékkel a 60-70-80-90-es évekből
21-22 óra Béres Eszter és Timothy Rose ének-gitár duója, jazzes örökzöldek
22-24 óra Házibuli - Zongoránál: Bolberitz Henrik – Blues, boogie-woogie, pop, rock zenék, tánc

 

A május 11-i Baráti Kör találkozón Kékesi Judit tanítványai egy pianínó koncerttel ajándékoztak meg bennünket. A koncert - a találkozótól függetlenül is - bárki számára nyitott volt!
Műsoron szerepelt:
Mozart: F dúr szonáta I.II. tétel Csanády Tádé
Mozart: C dúr szonáta I.II Kovács Luca
Schumann: Arabesque Balikó Virág
Rachmaninov: C dúr Etűd Tableau
Liszt: 123. Petrarca szonett Lőrincz Zoé
Bach: Cisz dúr Preludium és fúga
Rachmaninov: esz moll Etűd Tableau
Bartók: Osztinato Pál Zsigmond

Április 19-én, pénteken 18 órától Wang Rebeka és Daphne Stieda koncetjét hallhattunk. 

Műsoron volt:
Bach: d-moll Preludium és Fúga
Beethoven: c-moll Szonáta Op. 10. I. tétel
Kurtág: Játékok c. sorozatból néhány darab
Schumann: Papillons (Pillangók) Op. 2. - Wang Rebeka

Mozart b-dur szonáta K 333 II- III. harmadik tétel - Daphne Stieda

baratikor2019. március 9-én a második Baráti kör találkozó egy koncerttel indult, Kékesi Judit Bartók konzervatóriumi tanítványainak köszönhetően. Pál Zsigmond Haydn: c moll Szonáta I. tételét és Chopin: c moll Polonézét, Veress Ábel Liszt: VIII: Rapszódiáját, Lőrincz Zoé pedig Haydn: cisz moll Szonáta I. tételét és Bartók: 2. Bolgár táncát játszotta el. Köszönjük!

2018. December 2., 9. és 16. az ünnepi hangolódás jegyében telt. E vasárnapokon 18 órától nagyszerű koncerteket hallhattunk, a Bartók Konzervatórium  két tanára, Kékesi Judit és Németh Zsuzsanna és növedékeik révén. A koncertek programja:

IMG 8832Április 13-án buliztunk egy nagyot! A zenét köszönjük Bolberitz Henriknek, aki bluest, boogie-woogiet, rockot és popot játszott magyar szöveggel. Volt gyertyafény, zene és tánc... Annyi biztos, hogy jó lenne megismételni. Gyertek! A fényképek tanúskonak arról, hogy jól éreztük magunkat:

Kekesi Nemeth k

Az első koncert a KÖZépPONTban: 2018 szeptemberében a FÉNY TÁRHÁZ kiállítás megnyitóján Kékesi Judit és Németh Zsuzsanna Bachot játszott. Köszönjük nekik a fantasztikus élményt!