kezek

 Alzheimer kórban és demenciában szenvedő betegek hozzátartozóinak klubja.

Egyre nagyobb társadalmi problémaként tapasztalható mai világunkban az idősebb és fiatalabb generációk közötti olló szétnyílása. Problémát jelent ez általánosságban is, de gyakran családon belül is. Hát még, ha az idősebb hozzátartozó beteg is lesz. A legnehezebbnek pedig az a helyzet mutatkozik, ha családunkban megjelenik a demencia, vagy ne adj isten az Alzheimer-kór. E két betegség nem csak az egyént, de az egész családot is érinti. Mondhatnánk akár azt is, hogy ezek a család betegségei, olyan betegségek, amik mindenkire hatalmas terhet rónak. Így nem csak a betegnek, de az „egészségesnek” is szüksége van segítségre, támaszra.

Az immunerősítő gyógynövényekről, egészen pontosan a fűszernövényekről szóló újabb írást innen tölthetitek le. (3 oldalas cikk, pdf-formátumban)

Ajánlás, és út az egészségesebb életmód felé

A csírák

Ősidők óta nagy tisztelet övezi az „életerőt” hordozó magot, a CSÍRÁT, amely az új élet kezdetét jelképezi. A mai Magyarország területére a gabonacsíráztatás a bronzkor elején a gabonatermeléssel egy időben jutott el. A XVIII. században a hajózás legtragikusabb betegségei közé tartozott a skorbut, amit a híres Cook kapitány csíráztatott árpából készített itallal gyógyított.

Ne csak együnk, táplálkozzunk!

A tojás

A tojás Omega 3 forrás!

Egyem, ne egyem? Miért IGEN?

Szerintem azért, mert magas vitamin, ásványi anyag és fehérjetartalma miatt nemcsak beteg legyengült állapotban ajánlható, hanem mivel komplett „menü” és nem tartalmaz, szénhidrátot mindenki számára fontos élelmiszer lehet. Teltségérzetet okoz, így szinte minden diétában javasolt a fogyasztása.

Hadüzenet a vírusnak!

Üssük ki a nyeregből!

Ne csak együnk, táplálkozzunk!

Annak érdekben, hogy ne a probléma, hanem a megoldás részei legyünk, ne csak a jólakottság legyen a fegyverünk, hanem minőségi ételeket vigyünk be a szervezetbe táplálékokkal.