kozeleti1Mit tehetünk a közösségünk, a lakókörnyezetünk, az országunk, a „világunk” jobb sorsáért? Mit tehetünk a közjóért egyenként, és mit közösen? Milyen jó közösségi megoldásokról van tapasztaltunk? Kinek, mire volna szüksége, ki mit tud fölajánlani a köz javára? 

A Közéleti Piactér egy kísérlet, egy olyan alkalom, ahol minden résztvevő hozhat magával közösségi ügyeket, javaslatokat, ötleteket, kérdéseket. Lehetnek ezek egészen aprónak tűnik hétköznapi ügyek, mint szemétszedés az erdőben, vagy ünnepség szervezés a környező utcák lakóinak. De lehetnek elméletibb, általánosabb kérdések is, mint például, hogy mit tehetnénk a színvonalasabb közéletért, a békésebb és emelkedettebb közbeszédért. 

Az est során közösen átbeszélhetjük a fölmerült kérdéseket, ügyeket, kéréseket. Mindezt pedig szabadon és jó kedélyűen – a napi pártpolitikai torzsalkodásoktól mentesen – tesszük. 

A Közéleti Piactér egy sorozat, amelyre minden hónap harmadik keddjén kerül sor. A sorozathoz bármikor lehet csatlakozni.

Hozzájárulás: Ahhoz, hogy a hely működni tudjon, illetve programokat tudjunk szervezni, szükség van a Te hozzájárulásodra is. Ezért kérünk, hogy a programjainkon való részvételedkor támogasd munkánkat (ajánlott minimum: 300-400 Ft).  
Felajánlásod a kihelyezett dobozban tudod megtenni.
Köszönjük!

 

cselekvo

A sorozat következő alkalmára 2019. június 18-án 18.30 órai kezdettel kerül sor. Várunk mindenkit szeretettel!

cselekvo

A sorozat következő alkalmára június 18-án 18.30 órai kezdettel kerül sor. Várunk mindenkit szeretettel!

cselekvo

A május 21-i esemény újra egy félórás bevezető előadással kezdődött, amely folytatása volt az áprilisban megkezdett Cselekvő Polgárnak. 

cselekvo

Az esemény egy félórás előadással kezdődött, "Cselekvő Polgár" címmel. Az előadást egy izgalmas beszélgetés követte, ezúton is köszönjük a résztvevőknek!

bizalomMárcius 19-én 18.30-tól "Bizalom, hit, együttműködés" témával folytatódott a sorozat.

Változik a Piactér, de közben ugyanaz is marad. Januártól egyfajta „társasjáték” felnőtteknek, aminek a témája a közélet, szigorúan pártpolitikától mentesen.

Beszélgetésünket novemberben konkrét események megvalósításáról és érdeklődők bevonási lehetőségeiről folytattuk. 

penz

Novemberi témánk: a PÉNZ szerepe. 

Az esemény neve nem véletlenül lett "Közleti piactér": A szeptemberi alkalmon a résztvevők közül néhányan általuk szervezett eseményeket mutattak be.

2018. augusztus 21-én, kedden 18:30-​tól a dolgok mikéntjéről, a kiscsoportok szervezésének és működtetéséről beszélgettünk.

A sorozat első előadására és beszélgetésére 2018. július 27-én, kedden került sor. A KÖZépPONT-​ban, hangulatos körülmények között nyolcan gyűltünk össze.