IMG 5075 kicsi

Közösségi térként elsődleges szempont nálunk, hogy bárki betérhessen, leülhessen, megpihenhessen, vagy egy tea, pohár víz, esetleg egy szörp elfogyasztása mellett beszélgethessen velünk vagy egymással. Ugyanakkor szervezünk programokat, előadásokat, beszélgetéseket és vannak saját kezdeményezéseink is és támogatunk is ilyesmiket.
Ezen az oldalon ezekről olvashatsz.


segtoLehetőséged van bekapcsolódni munkánkba ötletelőként, alkotóként, támogatóként. De tudsz segíteni a ruhaválogatásban, hajtogatásban, ide-oda pakolásban. És jöhetsz fúrni-faragni, varrni, vagy programokon segédkezni is. Szóval gyakorlatilag bármiben részt vehetsz, amiben kedved van és időd engedi!

 


 

pianino12018. november közepén új családtaggal bővültünk. Egy kedves család felajánlásaként kaptunk egy pianínót. De története van ennek is, mint ahogy mindennek nálunk.

Tehát…. Történt, hogy volt nálunk egy kiállításmegnyitó szeptember végén. Ezen Kékesi Judit és Németh Zsuzsanna barátnőink "szolgáltatták" a zenét. Judit egy elektromos zongorán játszott, ami számunkra így is felemelő élmény volt, de ő azért magasabb színvonalú hangszerekhez van szokva. Tehát ezen alkalom után felvetette annak az ötletét, hogy szerezzünk egy pianínót, és akkor rendszeresen lehetne nálunk koncerteket tartani. Ő elsősorban pályázatra vagy pénzgyűjtésre gondolt. Mondtuk neki, hogy előbb próbálkozzunk meg a kéréssel. Két nap múlva egy kedves barátunk kérdezte tőlünk, hogy éppen milyen új dolgokban gondolkodunk. Mondtuk neki a pianínót. Erre vette a telefonját és hívta egy ismerősét, akiről tudta, hogy van egy ilyene. Másnap el is jött Judit és megnézte. Sajnos ez a régi és gyönyörű darab nem volt már hangolható, illetve nagyon sokba került volna a rendbetétele. Úgy döntöttünk, tovább keresünk. Pár nap múlva újabb lehetőség sétált be hozzánk két hölgyön keresztül. Sajnos az a kapcsolat, amit ők ajánlottak, mégsem működött. De nem adtuk fel a reményt. Alig telt el még egy-két hét, és megjelent nálunk egy nagyon kedves hölgy. Zsuzsi hosszan beszélgetett vele. E beszélgetés közben derült ki, hogy az ő családjukban éppen nagy változások történtek. Nagyszülőkké váltak, ami egybeesett egy költözéssel is. Mindezen események következtében a pianínó elhelyezése nehézséget okozott a családban. A hölgy érdeklődött, hogy nem tudnánk-e valami megoldásban segíteni. Tudtunk. Judit pár nap múlva el is ment megnézni. Ezt követően meg is született a megállapodás, mely szerint mindaddig, amíg bármelyikünknél nem áll be valami változás, a pianínó nálunk lakik majd. A megbeszélést tett is követte. November elején beköltözött hozzánk, majd hamarosan felhangolásra is került. Decemberben pedig már több koncertet is játszottak rajta. Újra él! Azóta többen térnek be hozzánk csak úgy játszani kicsit rajta, a nálunk próbáló kórus pedig állandó használója.

Ha bárki ki szeretné próbálni, esetleg kedve van nálunk játszani akár koncerten, akár csak gyakorolni, szeretettel várjuk!