MIT IS GONDOLUNK A BARÁTI KÖRRŐL? (2019. ÉV ELEJE)
baratikor
Egy élő, egymást ismerő, segítő, együttműködő, együtt gondolkodó közösséget szeretnénk szervezni a környékben élők, itt dolgozók, de akár a hozzánk messzebbről is betérők számára.
Egyrészt azért gondoltuk, hogy létrehívunk egy ilyen kört, mert azt látjuk, hatalmas igény van a kapcsolódásra, egymás megismerésére, illetve a szálak összekötésére. Ez természetes működésünk.
Másrészt nekünk is szükségünk van segítségre, támogatásra, visszajelzésre, ötletelésre, együtt tervezésre. Szeretnénk bevonni minél több hozzánk bejárót a munkánkba, annak segítésébe.
Szeretnénk, ha ez a kör folyamatosan bővülne, és egyfajta közösségi hálóként is működne. Bővebben

Az első találkozón harmincan gyűltünk össze. Volt, aki most járt itt először, de a legtöbben valójában már „munka-társaink”, hiszen aktívan kiveszik a részüket a programokkal kapcsolatos munkából vagy épp tanácsaikkal segítenek.

A találkozó egy gyors körrel kezdődött: bár jellemzően látásból mindenki ismerte a másikat, egy pár mondatos bemutatkozás hasznosnak bizonyult.
Ezt követően egy ideig leginkább mi (Zsuzsa, Zsuzsi, Gergő) vettük magunkhoz a szót. Részletesen elmondtuk a baráti kör életre hívásának okát valamint azt, mi hogyan is gondolkodunk róla. (Erről bővebben egy előző cikkünkben olvashatsz.) Összefoglaltuk az elmúlt 2 hónap eseményeit, kiemelve a jelenlevők részéről (is) érkezett rengeteg közreműködést. Bemutattuk az állandósult programjainkat és a nemsokára beindítandó progamokat (masszázs, felnőtt játszóház, olvasó- és filmklub). Beszéltünk terveinkről, és arról is, hogy a jelenlevők még milyen további módokon vehetnek részt a KÖZépPONT tevékenységeibe. (Például egy listára feliratkozva megjelölhetik, hogy milyen tevékenységekben, illetve ezekre formálódó csoportokban vennének részt, vagy segíthetnek programjaink népszerűsítésében.) Elmondtuk, hogy egy kedves barátunk ötlete nyomán csekkeket nyomtattunk, így ha bárki támogatni szeretné a KÖZépPONT munkáját, ekkor ezt nemcsak személyesen vagy átutalással teheti meg, hanem sárga csekken keresztül is. Segítséget kértünk az SZJA 1 %-os felajánlás népszerűsítésében is.

Innen már újra mindenki bekapcsolódott a beszélgetésbe. Visszajelzéseket és építő kritikát kértünk és kaptunk, továbbá olyan ötleteket, amelyek megvalósításába az ötletgazda aktívan bekapcsolódik.

Eztán „ülést bontottunk”, és „minőségellenőrzést” tartottunk a konyhában a rengeteg hozott finomság (sütemény, saláta, kompót…) körében. Ez annyira jól sikerült, hogy minden elfogyott, egy kis borral egyetemben. Sokáig maradtunk, sokat beszélgettünk. Többen az új ötleteket vitatták meg, sőt voltak, akiknél az egyik tervezett programunkban (felnőtt játszóház) együtt-működés is elindult.
Formálódik a Baráti Kör!!!