Mit tehetünk a közösségünk, a lakókörnyezetünk, az országunk, a „világunk” jobb sorsáért? Mit tehetünk a közjóért egyenként, és mit közösen? Milyen jó közösségi megoldásokról van tapasztaltunk? Kinek, mire volna szüksége, ki mit tud fölajánlani a köz javára? 

A Közéleti Piactér egy kísérlet, egy olyan alkalom, ahol minden résztvevő hozhat magával közösségi ügyeket, javaslatokat, ötleteket, kérdéseket. Lehetnek ezek egészen aprónak tűnik hétköznapi ügyek, mint szemétszedés az erdőben, vagy ünnepség szervezés a környező utcák lakóinak. De lehetnek elméletibb, általánosabb kérdések is, mint például, hogy mit tehetnénk a színvonalasabb közéletért, a békésebb és emelkedettebb közbeszédért. 

Az est során közösen átbeszélhetjük a fölmerült kérdéseket, ügyeket, kéréseket. Mindezt pedig szabadon és jó kedélyűen – a napi pártpolitikai torzsalkodásoktól mentesen – tesszük. 

Két éven át tartott Baki Szilvia kertészmérnök és fitoterapeuta előadássorozata, amelynek első évében (2018.) számos hazai és külföldi gyógynövény jellemzőiről és hatásáról hallhattunk előadásokat. 2019. októberétől a sorozat új megközelítésből folytatódott: szervcsoportonként, betegségenként vizsgáltuk meg a gyógynövények, pontosabban szólva a gyógynövények drogjainak hatását. 

lomA 2019-es program és a masszázs ismertetőjét az alábbiakban olvashatod:

Időpont: Előre egyeztetve hétfőnként 17 órától (kizárólag bejelentkezéssel).
A hawaii Lomilomi Nui masszázs alkalmaként 30 perces hát, váll és derék vagy teljes láb, térd és boka izületi kimozgatást és talpmasszázst foglal magába.
Ár: A számodra megfelelő összeg, melyet a helyszínen a pult mellett található dobozba tudsz elhelyezni. Adrienn a masszírozást felajánlásként végzi, támogatva ezzel a KÖZépPONT működését.

Köszönjük!

homeopatia2A sorozat 2018-2019-ben zajlott, és ismétlését tervezzük. Amennyiben a jövőben szívesen részt vennél rajta, kérjük jelezd felénk.

Ezt az előadás-beszélgetés sorozatot ajánljuk - a címben szereplőkön kívül - védőnőknek, óvónőknek, tanároknak, akik a mindennapokban figyelemmel kísérik a gyermekek egészségi állapotát, viselkedését, és bárkinek, aki érdeklődik a téma iránt.