0012

Szülőként hogyan tudunk segíteni alsó tagozatos gyermekünknek? Hogyan tudjuk a közös otthon-tanulást kötelességből örömmé tenni, mind a gyermek, mind magunk számára? Ki és mennyit olvasson otthon? Milyen meséket, verseket olvassunk? Hogyan szerettessük meg gyermekünkkel az általában utált nyelvtant? Hogyan osszuk be a közös időnket, mennyit gyakoroljunk?
 
Ebben a szülőknek és pedagógusoknak szóló „iskolában” élmények és tapasztalatok szerezhetőek arról, hogyan tanulnak a gyerekek. Talán nem is olyan könnyű a dolguk?
A foglalkozás alatt kiderül, hogyan lehet megszerettetni az olvasást, szövegértést, hogyan lehet könnyebbé tenni az olvasás megtanulását egy hat-hét éves gyerek számára, hogyan lehet vele játékos formában otthon gyakorolni a helyesírást.
Szó lesz az életkori sajátosságokról és kérdések átbeszélésére is sor kerülhet.

A foglalkozást vezeti: Tőkés Maris
 

2019. május 22-én került sor a MARISkola "A matematika rejtelmei" című foglalkozásra. A foglalkozást vezette: Tőkés Maris. Íme néhány kép az eseményről:

 

 

2019. április 10-án Tőkés Maris előadását hallhattuk, melyet spontán beszélgetés követett. Néhány kép a fogalkozásról és Maris módszeréről: