Hisszük, hogy a pénz értékteremtő, áramló, támogató energia, valamint lehetőség, amelynek újragondolása segítheti, hogy viszonyunk a közjavakhoz megváltozzon. Szerintünk a pénz jó dolog, nem megszüntetni kell, nem újabb és újabb formában újraalkotni, hanem viszonyunkat kell megváltoztatni hozzá. Nem célként tekinteni rá, hanem eszközként. Jó célokra, jól és tudatosan használni!

Az évek során sok olyan emberrel és kisközösséggel találkoztunk, akik önszerveződésben vannak, de nem feltétlenül szeretnének nagy apparátussal működni, sőt nagy pénzeket sem mozgatni, ugyanakkor céljaik nemesek és támogatandóak.

Ma mintha ciki lenne a civil szférában dolgozók fizetéséről beszélni. Mintha az az elvárás lenne jelen, hogy aki társadalmilag hasznos dolgot csinál, vagy civil szervezetként működik, támogatást kap, az ne keressen „ezen” pénzt.

A rendszer egyik fő hibája szerintünk a megszokott csere alapú gondolkodás. Hozzászoktunk, hogy valamit valaminek a fejében teszünk. Mindenki akar valamit, valamilyen hasznot a dologból. Lehet ez pénzügyi, gazdasági haszon, de a civil szféránál elég gyakori az „én jó vagyok” öncélú haszna is.

Az alábbiakban összeszedtük, hogy milyen távlatokban, irányokban gondolkodunk a pénzzel és a támogatásokkal kapcsolatban. 
Mi magunk is ezen elveket, gondolatokat szem előtt tartva működünk.

Úgy véljük, hogy mindkét oldalról, a támogató és a támogatott oldaláról is érdemes újragondolni az egész jelenlegi rendszert.

Ez egy olyan támogatási mód, amely egyezik a szellemiségünkkel – hiszen abból született –, és úgy a mi munkánk, mint más hasonló kezdeményezések támogatására célszerűnek tartunk.

Olyan pénzalapok létrehozására van szükség, amelyek lehetőséget nyújtanak olyan ügyek támogatására, amelyek az emberiség javát szolgálják. Tulajdonképpen ez a jelenlegi munkához való viszonyunk újraértelmezését is jelentené. Ma még a munkahelykeresés azt jelenti, hogy a képességeimet eladom, áruba bocsátom valakik számára.