Kiemelten fontosnak tartjuk értékeink megőrzését, ápolását.
Egy kedves muzeológus-régész barátunk (Szabó Béla István - szbi) felajánlotta, mint e terület ismerője és tudója, hogy egy négy részes sorozat keretében segít e téma körüljárásában. Mivel a sorozat igen jól sikerült, egy havonta ismétlődő állandó programmá alakult.
Minden találkozó egy rövid előadással kezdődik, majd ezt követően lehet kérdezni, beszélgetni.

Ahhoz, hogy a hely működni tudjon és ilyen, illetve ezekhez hasonló programokat tudjunk szervezni, a Te támogatásodra is szükség van! Ezért a programjainkon való részvétel hozzájárulásos, melyet kérünk, anyagi helyzeted függvényében tegyél meg. (200, 300, 400, 500 Ft)
Köszönjük!

Tárgy: ki csinálta, micsoda, hogy hívják – honnan tudjuk? A Tárgy, mint cím itt az én alkotásom. E név a hívószó a tavaly kezdett beszélgetés-sorozat folytatására, a cím itt a tárgyat jelöli. A beszélgetés tárgyát. De nem afféle tárgyalás-szigorúságú szeánsz lesz, bevezetéssel, iratismertetéssel, vallomással és ítélettel, hanem célirányos csevegés – locsogás kiszűrve!

Az elmúlt őszön lefolyt sorozatban a tárgyak életéről beszélgettünk, s most folytatjuk, továbbra is klubszerű formában. Az első alkalommal 2020. január 22-én érkezik el, s ekkor a fényképkészítés módszereiről, a fotók felismeréséről és idővonalának meghatározásáról, használatának módjáról, technika és stílus összefüggéséről, manipulálásáról, albumról és falról valamit egy szalvétagyűrűről szól majd a szó. Meg mindenféle másról, ami a tárgyi léthez tartozik. Az előadó szbi a maga gyűjteményéből hoz majd példadarabokat, s úgy hiszem mindenki örülne ha mindenki hozna egy-egy otthon regnáló vagy kallódó érdekesebb fotót, hogy arról is beszéljünk, s titkát megfejtsük, ha van. Van. Mindig van. Nincs kép titoktalan!

ORZES20200122K

Itt van két kép. Két fénykép. Két személy. Az egyikük parasztfiú. A másik c. püspök. Mi a közös bennük? Élettanilag. Meg lélektanilag.
(A kép nagyításához kattints rá!)

A következő alkalom: 2020. február 12., tárgya: a FOTÓLÉLEKTAN.

Várom Önöket! 
szbi

A 2019-ben lezajlott négy részes előadássorozat részleteiről a bővebben-re kattintva olvashatsz.